El Bc MoraBanc Andorra ha passat en una setmana de la negra nit després del partit perdut a casa contra el Múrcia a la cegadora llum d’obtenir dues victòries consecutives contra Mònaco i ahir a la pista del Movistar Estudiantes. A més, les dues han estat convincents el que dona a l’equip la millor predisposició per afrontar el duel de demà a Alemanya, a la pista d’un Ratiopharm Ulm (19h30, Tv en directe al 214 de la fibra Andorra Telecom) que afrontarà el partit com una de les últimes oportunitats d’enganxar-se al Top16. Els tricolors, per tant, semblen travessar el millor moment de la temporada fins ara. Sembla que els d’Ibon Navarro hagin trobat la tecla per ser sòlids el màxim de minuts possibles amb la defensa i la intensitat com a banderes del seu estil.

El partit de la primera volta de la lligueta a la Bombonera va acabar 97-78 i va ser dominat de punta a punta per un MoraBanc Andorra que, com ara, en aquell moment venia pletòric per haver derrotat just abans el Barça. El que sí és cert és que el Ratiopharm Ulm és un equip molt més perillós en el seu pavelló i ho ve demostrant des de fa anys perquè estem parlant d’un clàssic de l’Eurocup que ha arribat a jugar semifinals. Anant a l’actualitat, l’equip que entrena Jaka Lakovic compta amb un dels talents joves que més està cridant l’atenció dels scouters de tot arreu, el base Kilian Hayes. A banda d’aquest jugador cal parlar i molt bé del nordamericà Derek Wilis i sobretot de l’autèntic líder de l’equip, l’eslové Zoran Dragic que en els darrers partits no ha participat però que si està en condicions será perillosíssim perquè és un anotador letal.

Per part del MoraBanc Andorra, a banda de David Jelínek, que segueix de baixa per la seva costella trencada, la resta de l’equip estarà a disposició d’Ibon Navarro tot i que evidentment la càrrega de partits seguits i els peatges en forma de cops i molèsties ja comença a carregar la motxila d’alguns dels integrants de l’equip.

“Serà un partit molt dur perquè ja sabem que ells venen de fer un gran joc en els darrers partits a pesar de perdre perquè s’han enfrontat a grans rivals” ha afirmat el tècnic ajudant Paco Vázquez que ha afegit que “l’equip arriba en un bon moment després d’encadenar dues victòries consecutives”. Per Vázquez l’important pel MoraBanc Andorra és “aconseguir jugar mantenint la nostra identitat de jugar forts en defensa i poder córrer perquè quan ho fem ja hem vist que obtenim resultats”. Pel capità Guille Colom “demà hem d’esperar un partit molt complicat en una pista que ja coneixem de la temporada passada perquè vam perdre”. El jugador andorrà creu que “la competició està entrant en el seu tram decisiu i pel Ratiopharm és un partit gairebé a vida o mort en la lluita pel Top16”. Colom té clar que els darrers resultats demostren que “si l’equip defensa té possibilitats de guanyar tots els partits”.