S’ha de vigilar amb les paraules perquè si son importants convé usar-les en les dosis apropiades per no gastar-les. Anomenar el partit de demà a les 20h (Tv en directe RTVA) a la pista de l’Alba de Berlin d’històric és l’única manera de fer justícia a l’envergadura del que el club viurà a la capital alemanya. I és que unes semifinals Eurocup per un club que encara no fa5 anys que juga a l’elit del bàsquet professional és un registre que amplia les fronteres conegudes. Tal i com va passant les darreres temporades, aquest cop ha estat aquest l’esclat europeu, MoraBanc Andorra va acumulant sempre conquistes noves. I en cap cas el camí ha estat fàcil, els avenços sempre s’aconsegueixen amb molta feina i notant a casa pas les complicacions que comporta aconseguir objectius que també volen altres clubs. Perquè la realitat és aquesta, 24 clubs començaven el mes d’octubre l’Eurocup i ja només queden 4que puguin ser campions, i un d’ells és el MoraBanc Andorra. Dit així tot plegat pot fer una mica de vertígen però les sensacions de l’equip son molt bones i és que els d’Ibon Navarro, a Eurocup, han guanyat 7 dels darrers 9partits si comencem la seqüència en el Top16. Per tant se senten prou forts per continuar amb el somni

Això sí, sabent que la dificultat augmenta. Si eliminar l’Asvel Villeurbanne amb el factor pista ja va ser una feina titànica aconseguir-ho amb l’Alba de Berlin requerirà d’un esforç encara millor. Els alemanys, entrenats per una llegenda coneguda com Aito García Reneses, van eliminar en els quarts de final l’Unicaja de Màlaga en un playoff també dramàtic.  El nordamericà Luke Sikma, aqui coneixem bé per haver jugat contra ell amb Burgos, Tenerife o València és l’autèntic líder d’aquest equip i al seu entorn l’Alba practica un joc vibrant de moltes possessions, valent i molt atractiu per l’espectador. Aquesta capacitat i dinamisme del rival dels tricolors fan que en moments aquesta pugui ser també la seva vulnerabilitat ja que confien tant en la seva manera de fer les coses que la posen en pràctica sigui quin sigui el rival. Jugadors noves amb molt de la talent en moltes de les posicions clau, pura filosofia Aito.

El MoraBanc arriba al duel carregat d’il·lusió i amb l’ambició d’oferir la millor versió possible per aprofitar al 100% aquesta oportunitat històrica. Els d’Ibon Navarro ahir van entrenar a Miribilla, la pista del Bilbao Basket, i avui viatgen des de la capital biscaina cap a Munich, on fan una breu escala abans d’anar a Berlin. Com pot afectar la fatiga per l’acumulació de partits d’una plantilla de 10 jugadors per les importants baixes d’Stevic i Walker és una de les grans preguntes i un dels punts sensibles de la compareixença prèvia d’Ibon Navarro abans de les semifinals Eurocup. El jugador que ha parlat ha estat David Jelínek.

Ibon Navarro

El partit de dimarts el jugarem contra un equip que té un joc imprevisible, de constant presa de decisions i això ens obligarà a estar molt concentrats els 40 minuts.

Hem d’estar molt concentrats en jugar bé i no pensar en si el primer partit és el més important o no perquè ja ha quedat demostrat en el playoff anterior que pot passar de tot. Nosaltres ens vam classificar perdent el primer i guanyant el tercer a fora i Unicaja va quedar eliminat guanyant el primer a fora.

Ens falten dos jugadors molt importants com Walker o Stevic que entre els dos donaven 40 minuts a l’equip però jo espero que la il·lusió que tenim tots per aquesta eliminatòria pugui amb aquesta situació. Estem anant amb molta cura per no sobrecarregar l’equip perquè pràcticament no podem entrenar.

David Jelínek

Ens espera un partit molt dur davant d’un equip molt bo que corre molt bé la pista, que pressiona molt dur i que juga molt bé l’u contra u. Haurem de jugar dur si volem tenir opcions perquè serà un partit molt dur.

Sincerament quan vaig arribar aquí fa 3 gairebé anys no hagués dit que arribariem fins aquí però aquí estem i tenim molta il·lusió perseguir amb aquest somni.

Veient els equips que han quedat eliminats no diries que nosaltres anàvem a ser semifinalistes i segurament dels semifinalistes som els que tenim menys pressió però sabem pel que estem lluitant i estem centrats en aconseguir classificar-nos per la final.