Toca remuntar de nou. L’equip està preparat i els aficionats també. Toca remar més dur que contra l’Asvel Villeurbanne perquè el rival està en una forma espectacular però la segona part del primer partit ha mostrat quin és el camí. Ningú al Bc MoraBanc Andorra vol que el partit de demà a les 20h15 sigui el darrer compromís europeu de la temporada. Ni un sol dels integrants de l’equip deixa de pensar que és possible jugar la final. I per fer-ho toca guanyar per primer empatar a un el playoff i després completar la remuntada dimecres vinent a Berlin, exactament la mateixa història que contra Asvel.

I perquè això passi, el primer que ha de passar és que el MoraBanc Andorra faci un gran partit de bàsquet perquè l’Alba de Berlin d’Aito García Reneses és un equip fantàstic que practica un joc alegre i ofensiu que pot arribar a escombrar el rival, tal i com va passar en els primers 25 minuts del partit de dimarts al Mercedes Benz Arena. Fer que el rival no jugui còmode és el repte fonamental de qualsevol dels rivals que juguen a dia d’avui amb els berlinesos perquè tenen un gran repertori i a més estan amb molta confiança.Però al mateix temps la seva joventut els converteix en un equip que infringeix parcials importants però també els pot rebre. Així va anar el playoff contra Unicaja i aquest va ser el guió del 102-97 de dimecres a Berlin.

A nivell individual el partit, com sempre en playoffs será una oportunitat perquè els grans jugadors apareguin. El pivot Luke Sikma és elgran líder de l’equip alemany i un vell adversari del MoraBanc amb el que ja es va enfrontar a LEB or jugant amb el Burgos. Per part tricolor ja se sap que quan millor han anat les coses és quan el joc ha tingut un to coral. Tot i aixòs’espera el millor Albicy, l’Ennis més vertical i el Moussa més combatiu. Farà falta tot l’arsenal per impedir que els alemanys resolguin en dos partits, queés el que vindran determinats a fer. I en un tercer a Alemanya, com es va demostrar amb Villeurbanne pot passar de tot. Avui a la prèvia han comparegut Andrew Albicy i Ibon Navarro.

Andew Albicy

Hem de guanyar. Vam mostrar en el primer partit que els podem guanyar però la clau estarà en defensar bé, en ser durs en defensa. Ells quan estan a gust son molt perillosos i agafen molta confiança com ho demostra que ens van fer 59 punts a la primera part.

 Si som capaços de defensar bé tindrem les cartes a les nostres mans per guanyar el partit.

Físicament hem treballat com hem de treballar per ser competitius, ells també han jugat tres partits aquesta setmana.

Hem guanyat tots els partits que hem jugat a casa fins ara a Europa i ho  hem de seguir mantenint així. Hem d’intentar que el partit no es jugui al ritme que voldran ells.

Ibon Navarro

Veig molt bàsquet i puc afirmar que ara mateix a Europano veig cap altre equip que estigui jugant tant bé com aquest Alba de Berlin,pel ritme i per l’encert que estan tenint i hem d’estar concentrats en moltsfactors per poder tenir oportunitats de guanyar-los.

Hem de jugar concentrats, fer bons tirs en atac,organitzar bé el rebot i després defensar bé tot el temps, aquesta és la idea que he de seguir per evitar que ens facin tants punts a camp obert. Hem detenir també energia, comunicació, desig, compromís i responsabilitat. En vam tenir a Berlin però espero que el mostrem amb més continuïtat demà. Espero que aprenem del primer partit de la sèrie.

Hem d’estar més concentrats en jugar bé que en el que pot significar el partit de demà.