El Bc MoraBanc Andorra juga avui a la BMB (20h) el primer partit del Top16 de l’Eurocup com a local i ho fa contra un rival de gran potencial, l’Unics Kazan, que és un dels equips que aspira a guanyar la competició i que tot el que sigui quedar eliminat abans de semifinals ho consideraria un fracàs. Per tant, el vell somni del club de poder brindar als seus espectadors grans escenaris viu un dia bonic perquè si bé és cert que l’Unics Kazan ja ha visitat la Bombonera (va ser la temporada passada en la primera jornada de la fase de grups) el partit d’avui té l’encant del Top16 i de veure com els dos conjunts arriben empatats a una victòria. De fet el MoraBanc lidera el grup per comptar amb millor average. Admetent la màxima dificultat de l’empresa que afrontaran els d’Ibon Navarro,el premi s’ho val i és que un 2 de 2 en l’arrencada d’una competició tant curta com el Top16 no ofereix garanties de classificació però sí de lluitar-la fins el final. I competir al límit és el que volen els tricolors en una competició tant exigent com l’Eurocup. Per tant és un dia gran, una d’aquelles cites que ningú es voldria perdre com lamentablement li passarà a David Jelínek que està en la primera de les quatre setmanes de recuperació de la seva lesió al genoll. Demà debutarà a casa Jerome Jordan, la nova incorporació tricolor.

Jugadors a seguir demà en el Kazan? Dir que tot l’equip no seria equivocar-se però el talent en la línia exterior és extraordinari amb Jamar Smith (ex Unicaja) i el base  Pieria Henry que és un autèntic prodigi.

Això és el que s’ha dit avui a la prèvia del partit.

Ibon Navarro

Sabem que juguem contra una potència europea, no només a Eurocup però estem imbatuts a casa en aquesta competició i volem mantenir-nos així sabent totes les dificultats que ens plantejarà Unics Kazan que té un equip amb jugadors amb moltíssima qualitat i un gran entrenador. Volem obtenir la victòria per seguir endavant amb les nostres opcions de classificar-nos  pels playoffs.

Eurocup és una competició en la que estem bé i en la que tenim menys pressió que a la lliga ien la que tenim molta il·lusió.

Del Kazan més enllà de les qualitats físiques i tècniques m’impressiona com juguen. Fan un gran desplegament físic en les dos parts de la pista.

Guille Colom

Serà un partit dur contra el favorit del nostre grup i sabem que tenim un gran rival però a casa estem imbatuts fins ara però a casa estem forts a Eurocup. No hem perdut encara a casa i seguim aixó.

De Kazan sabem sobretot que és un equip molt dur amb una gran capacitat física que està entre les millors plantilles de l’Eurocup. Estem molt motivats en aquesta Eurocup, a més vam començar molt bé guanyant en una pista molt difícil com la de Cedevita.

Diumenge a Santiago vam acabar amb una mica de ràbia perquè ho vam lluitar molt però se’ns va escapar en un final a cara o creu.