Et voilà! S’ha acabat la pretemporada. S’han acabat els assajos, El següent cop que sonin els instruments no será per interpretar música lleugera. Demà a les 20h el MoraBanc Andorra comença el seucamí en la temporada oficial a la Fonteta de Sant Lluís visitant el sempre temible i aspirant a tot València Basket. Els d’Ibon Navarro visiten una pista en la que, en aquesta etapa ACB, no s’ha guanyat mai amb bones vibracions i amb la certesa d’haver usat bé el mes i mig de pretemporada. Més enllà dels resultats dels amistosos, que han estat prou bé, el missatge que ha enviat l’equipés d’ambició i gana. Elements que es donen la ma amb una circumstància interessant, sembla que l’equip està més adaptat que fa 12 mesos a la idea de joc i de treball diari del tècnic. I de tot això s’ha anat parlant durant la pretemporada i ara el que tocarà serà passar, com se sol dir, de les paraules als fets. El rival té de tot. Plantilla llarga amb posicions doblades, molt de talent i un gran entrenador. Però com sempre, en aquests casos, hi ha una oportunitat i passa per fer un gran partit i per ser capaços de complicar el rendiment dels locals.

“És un equip d’Eurolliga i ja sabem que si volem tenir alguna opció haurem de jugar dur i fer molt bé les coses ha afirmatDavid Jelínek en sala de premsa en la primera prèvia de la temporada. L’escorta txec creu que si “el València juga fácil  no tindrem res a fer, hem d’estar atents a situacions com les que genera Dubljevic o Quino Colom en el pick and roll que genera molt”. Jelínek s’ha referit al rival com un equip amb “molts recursos”.Sobre la pretemporada tricolor ha dit que “haver estat tots junts tota la pretemporada i segurament pot ser un plus”.

“Estem contents amb la pretemporada que hem fet i sent conscients de les dificultats del rival hem d’anar a la Fonteta afer un bon partit, a ser competitius i a intentar guanyar” ha manifestat Ibon Navarro avui a la prèvia. “Hem de fer un bon partit, sabent com hem de jugar, intel·ligents i agressius” conclou el tècnic que insisteix que “és un equip amb moltes armes que es passa molt bé la pilota i que quan tenen avantatge saben com utilitzar-lo”. Navarro ha volgut subratllar que “podem cometre errors,segur que n’hi haurà, però hem de ser agressius i intel·ligents contra un equipàs”.

Passi el que passi demà a València, la setmana seguirà deparant emocions fortes perquè dissabte a les 18h es juga a la Bombonera el primer partit a casa de la temporada contra un Montakit Fuenlabrada que ahir va debutar a la lliga perdent a casa contra San Pablo Burgos.