La recta final de la lliga es presenta apassionant pel Bc MoraBanc Andorra per les possibilitats de tornar a completar la temporada ambla classificació pel playoff, un fet que si es donés arribaria per tercer any seguit. La situació dels tricolors ha millorat molt en lliga les dues darreres setmanes i ara saben que jugar playoff i repetir participació europea depèn d’ells absolutament, un fet que fa un mes no era ni molt menys així. Però la lliga Endesa està tant salvatge aquesta temporada que encadenar un parell de bons o mals resultats fa que la percepció canvii completament. I el MoraBanc Andorra defensarà demà la setena plaça aconseguida el cap de setmana passat contra el València Basket a les 20h45 a la Bombonera. El partit es juga un dia abans del previst a petició dels valencians que la setmana vinent tenen la final de l’Eurocup contra l’Alba de Berlin. I aquest fet marca la prèvia. Els de Ponsarnau, que vindran amb la baixa de Rafa Martínez per lumbàlgia, son un rival temible en qualsevol situació però saber com els pot influir tenir la final tant a prop és una autèntica incògnita. Per altra part, i aquest és un titular innegable, tal i com estan les coses a la Lliga Endesa ni el València ni ningú estan per deixar-se victòries pel camí. Per tant, demà a la BMB es viurà un d’aquells partits de privilegi pels espectadors.

Des de la perspectiva del Morabanc Andorra la setmana ha estat moguda pel tema de Moussa Diagne, que avui ha estat donat d’alta a l’hospital de Sant Pau de Barcelona però que ha tingut tothom neguitós durant uns dies amb els seus marejos. Finalment totes les proves han descartat cap dolència greu però i els marejos van ser causats per un síncope vaso vagal. La seva reincorporació serà paulàtina però sense haver entrenat de fa una setmana el seu concurs demà no es preveu probable. Per altra part Landing Sanè porta dos dies amb problemes gàstrics i si juga no sembla fàcil que ha faci al 100%.

“Alleujats per saber que Moussa ja ha sortit de l’hospital i que no té res greu” ha afirmat avui en roda de premsa Ibon Navarro que ha afegit que “ara un cop té l’alta hem d’anar veient quan es pot incorporar a l’equip”. Sobre el rival Navarro ha afirmat que “tots coneixem el gran potencial del València i per demà no ens afavoreix gens el resultat que van tenir en el darrer partit a Gran Canària perquè segur que voldran arribar amb bones sensacions ala final de l’Eurocup”. El tècnic del MoraBanc Andorra té clar que “per plantilla, per joc i per entrenador podria ser un equip d’Eurolliga perfectament”.

John Shurna ha estat el jugador que ha comparegut avui en roda de premsa i ha afirmat que “serà un partit dur i una autèntica prova per nosaltres però estem concentrats per intentar aconseguir la victòria i protegirla nostra casa”. Shurna ha exposat que “només cal donar un cop d’ull a la plantilla que té el València per comprovar que son un gran equip”. L’aler de Chicago ha exposat també que “aquesta setmana hem estat preocupats pel Moussa perquè la salut d’un Company és el primer però al mateix temps hem procurat no descentrar-nos perquè tenim un partit molt important”.