En aquest cas no és que hi hagi hagut gaire temps per pair la victòria contra Movistar Estudiantes de dissabte, el tema és que no hi ha temps ni per pair el raïm. El MoraBanc Andorra juga dimecres 2 de gener ales 19h30 el primer partit del Top16 a la pista del Cedevita Zagreb. I a més és un partit important, al final tots ho són en un grup de 4, perquè arrencar ambuna victòria a domicili seria una autèntica declaració d’intencions i també perquè de les tres pistes del grup la croata sembla la menys difícil. Dir la més fàcil seria mentir perquè els tres rivals del MoraBanc Andorra tenen un gran potencial i més prestigi, amb diferència. Els dos gegants russos, Unics Kazan i Zenit Sant Petersburg s’enfronten (a Kazan) en aquesta jornada en un duel que donarà moltes pistes sobre l’estat de forma dels dos equips.

El Cedevita viu una temporada convulsa en què hi hagut canvi d’entrenador, ara ho és Slaven Rimac però la temporada la va començar Sito Alonso. El base Pullen i el pivot Stipanovic son dos dels jugadors experts i amb qualitat d’un equip que ha reaccionat i aspira a ser protagonista en totes les competicions. Pels tricolors, i uns quants hi eren, el partit de dimecres serà una bona oportunitat d’oblidar el 91-73 de la temporada passada. Possiblement va ser el partit més fluix de la darrera Eurocup. En la visita a la BMB els croats van perdre per 78-71.

En la prèvia del partit han comparegut Rafa Luz i Ibon Navarro.

Rafa Luz:                                                                

Ara quedem en competició els 16 millors equips de l’Eurocup i per tant tots els partits seran molt difícils, ja ho sabem. Hem d’estar preparats per tot el que vingui. Cedevita és gran equip, que anota molt sobretot a casa seva i haurem d’intentar aturar-los. És un equip que va canviar d’entrenador però que cada dia juga millor.

Contra Estudiantes vam jugar amb més intensitat en defensa i sabem que això ens fa jugar millor en atac. Hem de jugar així tota la temporada.

Ibon Navarro

El Top16 és una competició molt curta de 6 partits i cadaminut i cada jugada pot ser decisiva en la lluita per les dues primeresposicions.

Tots els partits són molt importants. Un mal moment en un partit  o un de molt bo pot ser molt rellevant. Anem amb molta il·lusió per donar el nostre màxim per treure bons resultats.

L’equip ha arribat al Top16 i no es conforma amb això.Ara estem en un grup amb equips molt importants i amb pressupostos brutals però això no ens resta ambició de fer bé les coses i classificar-nos pel playoff.

Cedevita a casa juga amb molta més energia a casa i espero un partit molt complicat.