El Bc MoraBanc Andorra juga demà un partit que pot ser històric perquè guanyar el Zenit Sant Petersburg (20h BMB) en la quarta jornada del Top16 de l’Eurocup comportaria classificar-se pel playoff de quarts de final de l’Eurocup, una altra frontera que el club està en disposició de travessar i que segueix explicant l’ascensió imparable dels darrers 8 anys. Però tot i estar a prop l’objectiu, no està fet i el partit de demà és allò que es deia abans, un senyor partit. El Zenit Sant Petersburg és una potència estable a Rússia des de fa anys i per extensió és un equip important en competicions europees en les que és un assidu de les rondes decisives que, de fet, és l’objectiu amb el que arrencava l’Eurocup aquesta temporada. Una idea ben definida del potencial del rival de demà la trobem en la victòria sobre el CSKA de Moscou aquest cap de setmana a la lliga domèstica en un partit sensacional dels de Joan Plaza. Tal i com estan les coses i amb el triomf tricolor de fa una setmana a Sant Petersburg, el Zenit ha de venir a guanyar a Andorra sí o sí. Una derrota els faria disputar-se la segona plaça, presumiblement amb Kazan. Entre els jugadors visitants destaca el pivot Jalen Reynolds, una força de la natura que va tenir un breu i discret pas pel Barça però que a dia d’avui és un jugador pràcticament imparable prop de cistella i un dels jugadors més determinants del’Eurocup.

En el MoraBanc Andorra tothom està pendent d’un dit, el tercer de la ma dreta d’Andrew Albicy. El base francès intentarà jugar tot i eltall que es va fer diumenge a Saragossa. El concurs del millor Albicy sembla imprescindible per aspirar a resoldre el repte de demà. Moussa sembla estar millor dels problemes estomacals que li van impedir jugar diumenge. Per la resta el matx serà una nova oportunitat de mantenir la bona línia de les darreres setmanes en què l’equip ha acumulat 6 victòries en els darrers 7 partits.

Avui en la roda de premsa prèvia han comparegut Ibon Navarro i David Walker.

Walker

Vam jugar amb ells la setmana passada i sabem el que hem de fer. El més important serà sortir a la pista amb energia perquè sabem que ells sortiran amb molta. Haurem de defensar el millor possible i jugar amb la màxima intensitat. Si tenim encert i fem tot això tindrem opcions de guanyar.

Respecte el partit de la setmana passada haurem de jugar més físic i millorar en el rebot perquè vam tenir alguns problemes la setmana passada.

Ibon Navarro

Per nosaltres és un partit important perquè si guanyem aconseguim la classificació però si no ho féssim hauríem de seguir treballant perquè aquest és un grup molt igualat. Tots els partits del Top16 son com una final perquè son molt difícils, i no només en el Top16, en tota l’Eurocup. Una victòria o una derrota demà pot conduir-nos a la classificació o a una escenari en què tres equips poden acabar amb 4 victòries i 2 derrotes. Juguem contra un dels millors equips d’Europa.

Zenit va guanyar diumenge el CSKA i ja ens va bé aquest resultat perquè es vegi contra qui juguem i contra qui guanyem. Ens trobarem un partit diferent al de la setmana passada. Ens enfrontarem un equip que ens intentarà aixafar amb el seu físic i haurem d’estar preparats per fer-hi front.