Cap a Rússia. El Bc MoraBanc Andorra fa aquesta tarda una sessió de video i un entrenament suau abans de marxar demà a primera hora del matí cap a Sant Petersburg on dimarts juga a les 18h (Tv en directe a RTVA) a la pista del Zenit de Joan Plaza. I és que l’entrenador català està al capdavant del projecte des de fa unes setmanes en les que el seu equip ja està començant a apuntar detalls diferents en intensitat i solidesa. El MoraBanc arriba al partit com a líder del grup H delTop16 de l’Eurocup amb dues victòries en els dos partits jugats fins ara,mentre que el Zenit Sant Petersburg va perdre d’un sol punt a la pista de l’UnicsKazan i va guanyar de 14 el Cedevita Zagreb a casa en la segona jornada. Per tant el partit és absolutament fonamental pels dos, tot i que el premi d’una victòria tindria conseqüències diferents en els dos rivals. Pel MoraBanc una victòria significaria posar-se molt i molt ben encarats per aconseguir la classificació pel playoff de quarts de final i en el cas dels russos guanyar és gairebé una obligació i més jugant a casa. Els d’Ibon Navarro arriben en un bon moment havent guanyat 4 dels darrers 5 partits i tenint encara en el paladar el sabor del triomf de dissabte a la nit contra San Pablo Burgos. El Zenit jugant a casa és clarament favorit però la fulgurant arrencada de Top16 dels d’IbonNavarro fa que el partit es presenti interessantíssim.

La setmana ha estat excel·lent  a nivell de resultats pels tricolors però no es pot dir el mateix a nivell de salut. Mentre Rafa Luz va estar malalt dimecres, ahir li va passar igual a Jerome Jordan, que no vajugar per febre i molesties estomacals. El concurs del pivot jamaicà el partit de dimarts no està descartat però no està clar com estarà de forces. Avui han comparegut en la prèvia del partit, John Shurna i Ibon Navarro.

John Shurna

“És una gran oportunitat i una gran prova per nosaltres. El Zenit és un gran equip que té un gran entrenador que ha tingut èxits tant a la lliga espanyola com a Eurocup i sabem que serà un partit molt difícil per nosaltres. En el Top16 només jugues 6 partits i tots són molt importants. Hem d’estar concentrats i extreure conclusions positives dels darrers partits per seguir millorant ».

“És cert que els viatges són llargs però també ho son pels equips que venen a jugar a Andorra.Nosaltres hem d’estar centrats en jugar el millor possible, és tot. Hem de treballar i entrenar el millor possible per seguir millorant”.

“Des del punt de vista individual jo sempre intento treballar per ajudar l’equip a guanyar. En una temporada sempre hi ha alts i baixos i el que s’ha d’intentar és trobar la màxima consistència possible en defensa i en atac”.

Ibon Navarro

“És un partitmolt difícil però com diem sempre, cada partit en el Top16 és molt important perquè és una competició molt curta. 5 minuts dolents et poden sortir molt cars. El Zènit ja comença a notar el segell de Joan Plaza amb molta intensitat defensiva i més solidesa en el seu joc.”

“Es enfrontem a un equip amb molt de talent i capacitat física en totes les posicions i segur que Joan Plaza explotarà aquestes virtuts al 100%”.

“Els mals moments que hem tingut aquesta temporada han coincidit en situacions en què hem incorporat algun jugador que estava lesionat, ara ha estat el cas de DavidWalker. Per tant quan hem estat bé, com ara, potser és perquè hem estat treballant abans per estar així. Recollim els fruits dels entrenaments. Però òbviament com a entrenador el que busques és arribar a un moment en què hi hagi una mica més d’estabilitat i no tants alts i baixos”.