Superats

Superats 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota dolorosa a Madrid davant Movistar Estudiantes per 81 a 72 que allunya tot tipus d’objectiu a curt termini.

No hi havia 2 sense 3. Aquesta era l’ambició del BC MoraBanc Andorra al partit davant Movistar Estudiantes. Creure en aquesta tercera victòria seguida fora de casa era una necessitat per contrarestà la derrota davant Burgos i per mantenir el premi de la copa en la ment de tots. No ha estat així.

La posada en escena no va ser ni de lluny la que havia de ser per un partit d’aquells vitals. 8 a 0 de parcial dels locals, que provocava que ja des de ben iniciat el partit, els de Joan Peñarroya haguessin de remar contra corrent. Això sí, alhora de posar caràcter els tricolors han demostrat que ho saben fer. Per darrera però treballant mica en mica la sort de cara a cistella canviava i s’igualava l’encert de Movistar Estudiantes. Reaccions que permetien finalitzar el primer quart amb 22 a 16.

Segon quart, i de nou superats per l’equip local. Tant és així que en 2 minuts Peñarroya decidia parar el partit per evitar que el parcial en contra anés a més. La cosa es complicava amb la màxima local de 33 a 18. Era el temps d’ara o mai per reaccionar. Des de la defensa es va començar a generar joc. Fet que permetia encadenar accions ràpides i més claredat alhora de veure cistella. Reduíem punts. Però a la que ens despistem un segon, ells tampoc perdonaven i al descans seguien amb una avantatge còmoda de 43 a 34.

La sortida de vestuaris va ser un altra cosa. I a base de defensa insistent i una manera de jugar característica dels de Joan Peñarroya, el BC MoraBanc Andorra mostrava un altra cara. Les distàncies que semblaven fins al moment, lluny de poder ser recuperades doncs ho eren. El que en aquell moment sembla ser superats per la intensitat del joc, es tornava en creure en la feina ben feta i en capgirar el resultat. Com a formigues, punt a punt, s’aconseguia una distància mínima de 4 punts, 59 a 55, que ens col·locava amb tot per decidir al darrer quart.

Tal i com acabava els tercers 10 minuts, començava  el definitiu quart. Un equip molt amb senyes d’identitat clares. Feina al darrera, rapidesa i si arriba, encert. Moment per col·locar, amb un triple del nou arribat Sané, l’empat a 55. Següent jugada, moment per situar-se al davant, però aquest cop no entrava. I el que havia de ser el punt per acabar d’enlairar-se es convertia en l’altre cistella en un 2 més 1 que acabaria marcant el duel. Amb problemes de faltes des de molt d’hora en aquest darrer quart, la intensitat necessària es reduïa. I el que semblava que podia ser un camí cap a la victòria es transformava en tot el contrari. Els locals tornaven a agafar distàncies, el temps es reduïa i els  intens a darrera hora per tornar a entrar al partit eren ineficaços. Derrota al Wizink center davant Movistar Estudiantes per 81 a 72.

L’objectiu de la Copa lluny de poder ser una realitat. Així ho veien els protagonistes al finalitzar el duel.  Ara cal pensar només en el pròxim partit. Arriba el Barça i som capaços del millor. Així que la lliga és molt llarga i no cal capficar-semés del compte. El calendari no ajuda, però seguim i a entrenar de la millor manera pels duels tant intensos que ens esperen.

Diumenge us esperem a tots a la BMB. El rival, tot un FC Barcelona Lassa. Un espectacle d’una lliga Endesa. Un atractiu per a tots i un premi per poder estar entre els millors.