Suspesa sine die la final de la Lliga Catalana de diumenge

Suspesa sine die la final de la Lliga Catalana de diumenge 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La final de la lliga catalana que el MoraBanc Andorra havia de disputar aquest cap de setmana a Reus contra l’Fc Barcelona Lassa ha estat suspesa per la Federació Catalana de bàsquet que ha fet públic el següent comunicat.

Des del mes de setembre la Federació Catalana de Basquetbol va planificar el calendari de la Final de la Lliga Nacional Catalana, havent-se jugat la semifinal (eliminatòria prèvia) entre el Divina Seguros Joventut i el MoraBanc Andorra, el 8 de setembre a Sant Julià de Vilatorta, i quedant establerta la celebració de la Final entre el FC Barcelona Lassa i el MoraBanc Andorra, el dia 26 de novembre, a Reus. Després de ser requerits per la Federación Española de Baloncesto (FEB) per la suspensió o canvi de data d’aquest partit en diverses cartes, i especialment en la última d’elles amb data 18 d’octubre de 2017, se’ns manifesta i requereix que hem de suspendre el partit de Lliga Catalana i fer-lo en una altra data, en compliment del calendari oficial aprovat per l’Assemblea General de la FEB de l’1 de juliol de 2017.

Amb posterioritat, fetes totes les gestions i negociacions tant amb la mateixa FEB com amb d’altres institucions com FIBA i, en el dia d’avui, també havent parlat amb el Consejo Superior de Deportes (CSD); vistes i valorades les conseqüències legals de dur a terme la final, s’ha decidit suspendre el partit del dia 26, quedant ajornada la seva celebració sine die.

Ha estat una decisió molt difícil de prendre però pensem que és la millor decisió o la que s’havia d’assumir, pel bé del Bàsquet Català en el seu conjunt. Si aquest comunicat s’ha emés amb retard o tan tard, ha estat perquè s’ha volgut exprimir al màxim les possibilitats.

Volem fer arribar el nostre agraïment més sincer i profund a totes les parts implicades; els primers i de manera molt especial, els clubs: el FC Barcelona Lassa i el MoraBanc Andorra. Agrair-los la seva comprensió, donada la situació. Volem demanar disculpes a la ciutat de Reus, al seu alcalde i regidor d’esports, i a tot els aficionats al bàsquet i molt particularment als aficionats de les terres reusenques, en concret, i tarragonines, en general. Sabem que han fet un gran esforç i que esperàvem amb molta il·lusió aquest esdeveniment, després d’haver acollit les Finals de les Lligues Nacionals Catalanes Femenina, Femenina 2 i LEB, el passat mes de setembre.

Volem disculpar-nos també i agrair l’encaix que ha fet de la notícia, la Televisió de Catalunya, qui té els drets de retransmissió de les Lligues Nacionals Catalanes.

Volem demanar disculpes als patrocinadors i col·laboradors d’aquesta competició, de la Final ACB de la Lliga Catalana, i de la pròpia Federació Catalana de Basquetbol.

I també volem demanar disculpes a tot el col·lectiu del Bàsquet Català, però els hi volem transmetre que aquesta decisió s’ha pres amb el compromís i la voluntat de vetllar pel conjunt del nostre esport, esportistes i el seu present i futur.

El Bc MoraBanc Andorra es posa a disposició de la Federació catalana de bàsquet per intentar trobar una nova data.

Close Cart
Back to top