Un gran partit, una derrota i un penalty

Un gran partit, una derrota i un penalty 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota bipolar ahir a la BMB. Per una part dura perquè es va escapar una victòria que gairebé ja es tocava amb les mans i alhora amb un punt de regust positiu perquè l’equip va retrobar la seva millor versió i va estar a punt de tombar el líder de la lliga Endesa.

El MoraBanc Andorra va perdre ahir per 74-77 amb l’Unicaja de Màlaga en un altre d’aquells partits muntanya russa que aquesta temporada ja ha mostrat als soferts i ahir de nou actius espectadors de la Bombonera. La diferència amb altres dies en què el partit es va escapar als darrers segons és que l’actuació arbitral va ser molt discutida. El tècnic del MoraBanc Andorra, Joanm Peñarroya, va dir referint-se a la darrera jugada del partit en qué l’equip andorrà buscava la pròrroga “que no era falta, era penalti”.

El matx va començar amb els andalusos adquirint ràpidament avantatge 4-14. Costava, igual que altres dies fer cistella. Però el guió d’altres partits es va tornar a repetir i una estona de molta intensitat local va deixar el marcador en 17-16 al final del primer quart. La represa va deixar clar que el tempo el marcarien els visitants. I així va ser tot i la bona rèplica del MoraBanc. El primer temps acabava amb 33-38.

El tercer quart Granger va fer-se amb el comandament de les operacions per part de l’Unicaja, ajudat per l’aportació de Ryan Toolson que va anotar 4 triples i de Thomas que va acabar amb 16 punts. Però des dels 6,75, en una ratxa pletórica, va arribar la reacció dels homes de Peñarroya que van aconseguir deixar les coses igualades amb només dos punts a sota. 58-60.

La recta final va començar amb moltes decisions controvertides dels àrbitres que van aixecar molta polémica. Una técnica a Peñarroya va generar per una part que marxès de 10 Unicaja però just després una gran reacció del MoraBanc Andorra. I així e sva entrar en la fase de resolución del matx. Faltant menys de dos minuts l’equip andorrà dominava 74-73 i ja no va anotar cap més punt. La darrera jugada el triple de David Navarro no va entrar, el rebot va ser de l’equip andorrà i en l’intent a la desesperada de Green, les imatges mostren que els àrbitres no van estar gens fins. Sigui com sigui, cinquena derota consecutiuva però amb la sensació que seguint aquest camí les victòries arribaran aviat. Kaloyan Ivanov va ser el millor home dels andorrans amb 23 de valoració.

Diumenge vinent a les 12, nou partit a la pista del Bilbao Basket.