La fase final de la Lliga ACB 2019/20 es disputarà a València finalment segons s’ha fet públic avui després d’una nova reunió dels 18 clubs que composen la Lliga Endesa. L’ACB ha exposat que la candidatura valenciana era la més puntuada en la suma de totes les característiques per les que s’ha fet l’anàlisi: garanties sanitàries, instal·lacions esportives, accés i capacitat hotelera. La candidatura promoguda per Andorra ha estat entre les més valorades però no ha estat finalment l’escollida.

La reunió d’avui ha servit també per certificar oficialment la decisió de l’ACB que la competició torna i per tornar a exposar que el sistema de competició dividirà els equips en dos grups de 6 que s’enfrontaran en un sistema de lligueta tots contra tots. Els dos primers de cada grup jugaran les semifinals i el títol es resoldrà tot en una gran final al pavelló de la Font de San Lluís que comptarà amb les instal·lacions de l’Alqueria com a suport pels entrenaments.

El MoraBanc Andorra està en el grup B juntament amb Reial Madrid, Casademont Saragossa, València Basket, San Pablo Burgos i Herbalife Gran Canària. En el Grup A els equips participants son Barça, Iberostar Tenerife, Retabet Bilbhgao Basket, Baskonia, Unicaja de Màlaga i Joventut de Badalona.

El president Gorka Aixàs ha manifestat que “la reunió d’avui ha estat diferent de la de l’altre dia i se’ns ha explicat perquè la fase final serà a València” i ha afegit que “vull agrair al Govern i a les moltes persones que hi han treballat la feina feta i estic content que hem pogut passar el missatge d’Andorra com a destinació segura”.