(97-89) L’equip que no té por de res. Episodi 1

(97-89) L’equip que no té por de res. Episodi 1 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria de les que es recorden. Triomf dels que marquen una identitat. Remuntada per somiar amb una gran temporada i davant del campió de la Súpercopa, el poderós Herbalife Gran Canària. El 97-89 final és només un marcador, els números finals que acrediten que el MoraBanc Andorra ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada. Però el partit no es pot explicar amb un marcador, ha estat una muntanya russa d’emocions que ha fet vibrar la Bombonera com potser no s’havia vist encara en aquesta nova etapa ACB. 18 punts de diferència no es remunten cada dia i menys contra un equip com el Gran Canària. A títol individual, els aficionats locals ja s’han pogut començar a enamorar d’Andrew Albicy, David Walker, David Jelinek, Beqa Burjanadza, Oliver Stevic i de Nacho Martín. Mantenint l’idili amb Shermadni que també ha tingut els sues bons moments.

El primer quart ha estat d’intercanvi de cops. Cert és que els canaris semblaven tenir més munició i que el MoraBanc feia la goma però al final el 23-23 no enganyava. Hi havia partit i anava a ser distret, segur perquè cap dels dos conjunts especulava el més mínim. A partir d’aquí s’ha entrat en el tram de partit groc. L’Herbalife, guiat per un Salin estel·lar des dels 6.75, ha anat fent forat mica en mica davant la impotència d’un MoraBanc que no trobava recursos per aturar l’allau de joc que se li venia a sobre. El 33-40 ha estat un primer avís. I d’aquí ja els canaris s’han estirat fins el 43-57 que posava molt coll amunt el partit pels de Peñarroya.

El tercer quart ja ha anunciat en els primers compassos que el MoraBanc havia endurit la defensa. Però rebre menys cistelles si no en fas no ajuda a avançar. I l’Herbalife de Luis Casimiro se n’ha anat fins de 18 punts. Els visitants dominaven i a la Bombonera el xiuxiueig era barrejava resignació i desaprovació. I just en aquest moment, el partit ha girat. No de manera brusca. Mica en mica. La defensa andorrana ha passat a ser un obstacle. Els rebots han caigut un cop i un altre a mans tricolors. I en atac Jelinek, Walker i Stevic han aixecat la bandera de la reacció. I de la seva mà, ha vingut tot el públic. Inicialment incrèdul i després entregadíssim a la causa. El tercer quart ha acabat 68-72. Tot tremolava.

I el darrer quart ha estat per complet dels homes de Peñarroya. Bé en tot. Fins i tot en els moments en què han estat precipitats, que n’hi ha hagut, tot s’ha entès pel bé de la màxima intensitat amb la que s’ha jugat. Un autèntic partidàs. Jelinek i Albicy han estat els druides de la poció màgica de la remuntada però tothom que ha entrat a pista ha contribuït amb intensitat. Un cop s’ha capgirat el marcador ja no hi ha hagut marxa enrere, el partit es quedava a casa. El MoraBanc ha volgut més que el seu rival. Un detall rellevant que, alguns aficionats van trobar a faltar la temporada passada. El 97-89 final ha portat a l’èxtasi a una afició que tenia moltes ganes d’una nit així. El millor jugador del partit ha estat David Jelinek amb 19 punts, Beqa Burjanadze, Albicy i Shermadini n’han fet 14 i Stevic 11.. Albicy ha repartit 7 assistències i Nacho Martín ha agafat 9 rebots.

Diumenge a les 12h30 nou partit a casa, contra el Divina Seguros Joventut de Badalona.