(107-78) Un Madrid inabastable

(107-78) Un Madrid inabastable 688 387 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota al Barclay Card Center per 107-78 davant d’un Reial Madrid que està en un moment dolç. Derrota de les que fan mal mentre s’està produint perquè les diferencies han estat dures a la segona part. Però al cap i a la fi, derrota que entra absolutament en els càlculs que es podien fer abans de començar la temporada. El Madrid de Pablo Laso ha estat inabastable avui pels homes de Joan Peñarroya que només han vist marge per lluitar per la victòria en el primer quart, 27-25. La resta del matx, sobretot a partir del tercer quart, ha estat una desfilada blanca, còmoda i sense gaire més per explicar tret de les jugades de mèrit que anaven encadenant els locals, que han finalitzat amb un increïble 141 de valoració. 9 jugadors del Madrid han estat per sobre dels 10 de valoració. Per part andorrana, els millors han estat Stojanovski i Clark amb 15 i 14 punts cadascun. Holt m’ha fet 13 i Jones 12.

El primer quart ha començat bé pels interessos andorrans. Fruit de la bona arrencada de Vojdan i Beto l’electrònic s’ha situat en un esperançador 9-14. Temps mort immediat de Laso i els blancs s’han tret la son de les orelles aviat. El 16-14 següent els ha donat un comandament que ja no perdrien. Tot i això, en els primers 10 minuts el MoraBanc Andorra encara mantenia la mirada. El quart acabava 27-25 però la sensació, inquietant d’altra banda, era que la bèstia local estava a punt de despertar.

La reaparició de Rudy Fernández, que ha fet tres triples en un moment, li ha anat bé els locals. El MoraBanc oferia ja sensacions d’estar desbordat i només les pessigades que feia Holt el mantenien flotant. Al descans el marcador marcava un 54-45 que deixava clar que aspirar a treure alguna cosa positiva seria molt complicat amb un partit amb aspecte d’anar a 100 punts.

L’inici del tercer quart ho ha rebentat tot. Un parcial de 8-0 de sortida ha transformat de seguida els 9 punts del descans, assumibles per mantenir el somni viu, en uns 17 que ha marcat territorio per part dels locals. El Madrid feia de tot i tot ho feia bé liderat per un màgic Chacho Rodríguez (8 assistències) i amb Willy Hernangómez aprofitant els minuts (20 de valoració). Durant uns minuts la defensa andorrana era una rèplica de Pearl Harbour el dia del bombardeig japonés.Lo queien bombes de tot arreu i no hi havia lloca on protegir-se. Al final del quart 83-64. Tot decidit.

L’únic que quedava per veure és si els homes de Peñarroya podrien treure reserva d’alguna banda per equilibrar a base d’orgull i lluita una mica les coses. Però ha estat al contrari. El Reial Madrid campió de tot no desaprofita oportunitats de passar-s’ho bé a la pista i que s’ho passin bé els seus seguidors. Les diferències s’han ampliat fins el llindar dels 30 punts i han entrat en aquell territori que cou, sobretot, si visites e Barclay Card Center amb la intenció de donar ña sorpresa. “És un partit i una derrota de la que hem treure conclusions, marxem molt disgustats d’aquí” ha manifestat Joan Peñarroya després del matx en roda de premsa.

El Bc MoraBanc Andorra visita diumenge vinent la pista de l’ICL Manresa en un partit que marcarà el futur immediat dels de Peñaroya en una lliga Endesa salvatgement equilibrada a la part intermèdia.