Dissabte 7 de març. El rellotge marcava prop de les 21h i el MoraBanc Andorra sortia en bus cap a Andorra després de guanyar a la pista de l’UCAM Múrcia un partit important per seguir a la part alta de la classificació. Aquella nit l’equip va començar un parèntesi que desconeixia de més de 3 mesos sense partits. Ni la pretemporada és tant llarga. Però ha acabat. Demà s’acaba. Els tricolors debuten demà a les 15h30 a la Fase Final de la Lliga Endesa contra l’amfitrió València Basket en partit que es podrà veure en directe per Vamos. Un debut complicat,  a porta tancada i en un ambient marcat del tot per les estrictes mesures sanitàries que l’ACB ha marcat per poder garantir la seguretat de tots els integrants del torneig, principalment els jugadors.

Des del punt de vista estrictament esportiu els tricolors juguen en una pista que en aquesta etapa ACB ha estat totalment prohibida als seus interessos i que en el darrer precedent va anar en aquesta línia perquè els taronges es van imposar clarament en el primer partit de la pretemporada (89-68). Després la temporada ha acreditat sobradament la competitivitat dels d’Ibon Navarro però aquell dia, per moments, van ser una joguina en les mans dels de Ponsarnau. Per aquest motiu el partit de demà és d’aquells amb molt a guanyar i poc a perdre. I més encara per les baixes en el joc interior del MoraBanc, que no pot comptar amb Moussa Diagne i Dejan Musli. El nou fitxatge Tunde donarà un cop de mà i pel que s’ha vist en els entrenaments pot ser una bona peça en el joc col·lectiu perquè és jugador d’equip. Per part local el base Guillem Vives tampoc serà de la partida ni del torneig.

“Crec que tots pensem que arribem bé però en el fons no ho acabem de saber del tot perquè fa molt temps que no juguem un partit i per tant saber com arribem és molt difícil” afirmava avui en roda de premsa Ibon Navarro, que afegia que “portem dies treballant per intentar competir el millor possible en una pista que, encara que no hi hagi públic, sabem que és molt complicada”. Al costat del tècnic ha comparegut Dejan Todorovic que ha comentat que “serà un torneig molt exigent però els jugadors, com qualsevol professional que torna a la feina, només podem donar gràcies de tornar a jugar i tenim moltes ganes de fer-ho”. Todorovic ha afirmat que “l’equip porta més d’un mes de feina i tota la que abans havíem fet a casa, tenim moltes ganes de jugar”. Sobre les baixes al joc interior, Ibon Navarro, ha afirmat  que “està clar que influeixen però ens haurem d’adaptar com ja hem fet aquesta temporada quan ens vam quedar sense el Moussa o sense els dos quatre, estem treballant en això”.