(63-79) Un MoraBanc molt seriós conquereix Pumarín

(63-79) Un MoraBanc molt seriós conquereix Pumarín 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria importantíssima avui del MoraBanc Andorra a la pista de l’Alimerka Oviedo per 63-79 que combinada amb la derrota del Palència a Lleida fa que el cap de setmana sigui molt i molt interessant. Falten 3 jornades per acabar el campionat i els de Lezkano tenen dues victòries d’avantatge en el lideratge. I tot i que les coses pinten molt bé és important remarcar que la feina no estarà feta fins que estigui feta i la decepció d’avui fa 7 dies a casa contra Almansa és un recordatori imprescindible des riscos de no jugar amb la màxima concentració. Sigui com sigui el disgust de fa una setmana ha semblat planar sobre el partit d’avui i les conseqüències les ha pagat Oviedo perquè s’ha trobat una versió molt seriosa dels tricolors. Des dels primers moments de partit ha quedat claríssim que el MoraBanc no faria concessions i això pels locals ha estat una muntanya impossible d’escalar. Hi ha diferència entre els dos equips, afirmació tant certa com perillosa si no fas el que cal per deixar-ho clar. Això ha fet avui el MoraBanc Andorra.

El primer quart ha enviat informació valuosa sobre la idea amb la que el MoraBanc es plantava sobre el parquet de Pumarín. Per una banda la primera idea en atac sempre ha estat la continuació cap a dins per aprofitar la superioritat de Felipe i Maric. El perímetre havia d’esperar pacient a que es generessin els espais. En atac la cosa anava per aquí i al darrere el tema era la concentració. El MoraBanc ha tingut més o menys bones decisions en defensa però no ha negociat l’esforç i la concentració ni un sol cop. Al final del primer quart 16-19 i la sensació que les coses anirien en millor en quant es trobés un puntet més d’inspiració ofensiva. I així ha estat. El segon quart la defensa tricolor ha tancat gairebé tots els camins els asturians. I mica en mica la diferència ha anat eixamplant-se fins els 17 punts que han quedat en 13 al descans, 26-39. Els primers minuts del tercer quart han trencat el partit. A la seriositat al darrere s’ha afegit encert de fora liderat per Andric (5 triples) i el partit ha rebentat arribant fins i tot als 30 punts de diferència (29-59). I d’aquí fins el final cal remarcar la feina dels locals per acabar dempeus i deixar el marcador amb 16 punts de diferència en comptes de 30 posant cames i coratge. El MoraBanc ha transitat pels darrers 12 o 13 minuts de partit saben que la feina, avui, estava feta. I està bé que aquesta frase acabi la crònica. Feina feta, per avui. Queden 3 partits i la cosa s’ha posat molt bé però cada cop que algú diu “això està fet” ens anotem dos punts en la nostra cistella pel partit de dissabte (18h30) a casa contra Alacant. Això no està fet. Així sí.