(65-75) Victòria a Badalona i dos de dos

(65-75) Victòria a Badalona i dos de dos 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Dos de dos per començar. Sensacions immillorables en els resultats i una encara millor, no sembla que l’equip hagi tocat sostre i sí en canvi en les dues victòries contra UCAM Múrcia i aquesta nit a Badalona sí queda clar que hi ha un segell de treball i responsabilitat que sembla que acompanyarà sempre l’equip més enllà de l’encert. I és que el 65-75 amb que s’ha guanyat a la pista del Divina Seguros Joventut de Badalona ha arribar després d’una feina feixuga i metal·lúrgica. Un treball dur i meritori perquè en cap cas es pot dir que els d’Ibon Navarro hagin passejat avui una gran inspiració per l’Olímpic de Badalona. Una mostra, la més clara, serien els 4 triples anotats de 25 intentats. Les metralletes tricolors han estat gripades tot el partit, Ja han començat així i a mesura que avançava el matx no han trobat la manera de superar aquest desencert que al final ja s’ha tornat en una mica de frustració. Però, i tornant a l’argument de la responsabilitat, a pesar de no poder celebrar accions de molt estilisme, el MoraBanc ha decidit posar-se la granota de treball i anar fent tombar mica en mica i picant molta pedra la tendència i la dinàmica del joc. I és que el partit, poca broma, ha començat amb un 13-3 pels de Carles Duran que han sortit molt agressius i han estat millors en tot en l’arrencada. Però un temps mort d’Ibon Navarro amb la conseqüent dosi d’Iboniana en vena (orella) pels jugadors ha sortit efecte i ha posat les bases del que ja ha estat la resta del matx. El primer quart ha acabat 21-19 i amb la sensació que mentre uns (la Penya) havien mostrat ja bona part del seu repertori, els altres (el MoraBanc) tenia moltes cartes per jugar encara i tot just perdia per 2. El segon quart ha estat igualat però aquesta anàlisi planava per sobre de l’olímpic. Si estant tant desencertat en el triple, l’equip andorrà està a només un punt al descans (39-38) és el gran favorit per endur-se la victòria en la represa.

I així ha estat. Ha aparegut un jugador més inspirat que la resta, Shayne Whittington, i els seus números han fet d’obrellaunes i rematador per la feina coral al darrere de tot l’equip. Whittington ha valorat 19 avui amb 17 punts i 6 rebots. Ja en el tercer quart han aparegut per primer cop els 10 punts de diferència (42-52) davant la intranquil·litat del públic de l’olímpic. Però la Penya, a còpia d’orgull i d’un excel·lent Dakota Mathias ha anat eixugant la diferència fins deixar-la en només tres punts en acabar el tercer quart, 53-56. Però el guió s’ha repetit. El MoraBanc tenia més fusta per cremar, més munició i ha aconseguit a còpia d’agressivitat defensiva un avantatge un altre cop de 10 punts que, amb algun que altre ensurt, ha sabut gestionar per adjudicar-se una victòria merescuda i de les que tenen un sabor a brúixola: Els equips que treuen aquests partits son els que acostumen a estar a dalt.

Un parell de detalls individuals per cloure la crònica. Moussa Diagne ha tornat a valorar 13 en el seu partit 150 a l’ACB. El senegalès s’està convertint en una peça clau. I explorant en l’estadística cal xerrar de Rafa Luz. El brasiler ha valorat 6 però en el més-menys, un apartat estadístic que genera controvèrsia avui el seu resultat és +26. Quan ell ha estat en pista l’equip ha guanyat de 26, una dada massa contundent com per no comentar-la.

Alegria, molta. Temps per pair-la, gens. Demà a les 17h, el MoraBanc Andorra juga a la pista del FC Barcelona Lassa en partit de la tercera jornada de lliga. The show must go on.

Close Cart
Back to top