(69-65) Victòria PÉREZOSA

(69-65) Victòria PÉREZOSA 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Alegria? Tota i més. La victòria que avui ha aconseguit el MoraBanc Andorra per 69-65 contra Movistar Estudiantes ha estat lluitada, patida, difícil i en un thriller d’aquells que en més d’una ocasió ha girat l’esquena als tricolors aquesta temporada. Però aquest cop la victòria s’ha quedat en una BMb desfermada i contagiada de la fè dels d’Ibon Navarro en una recta final de partit per recordar. Estudiantes recollia, faltant 4 minuts, els fruits d’un excel·lent darrer quart i de la seva capacitat per sobreviure a les escomeses locals. Amb 59-65 en el marcador les coses pintaven magres i més d’un ja temia que es tornès a escapar un final ajustat després d’haver estat molts minuts per davant. I el que ha passat ha estat exactament el contrari. Del 59-65 s’ha passat al 69-65 final. Un 10-0 final que s’ha fonamentat sobretot en defensa i en la fe d’alguns jugadors personalitzada avui en Tyson Pérez amb una pilota robada i una esmaixada posant el 67-65 i tornant literalment boig tothom. Aquesta acció és un bon resum de com s’arriba a diferenciar la derrota de la victòria en aquesta classe de situacions. Si no vas, la derrota t’atrapa. Si vas és possible que atrapis la victòria, no segur però possible. Els jugadors, després d’un minut d’Ibon Navarro que ha resultat clau, han anat, i de quina manera. I és que el MoraBanc avui ha resolt favorablement un d’aquells partits que acostumen a fer la diferència a final de temporada. Per molts motius. El 10-0 final referma el caràcter de l’equip que està clar que és guanyador però, com passa sempre, ha pogut tenir alts i baixos de confiança segons el moment. També és important haver guanyat avui perquè és el primer partit que ha jugat l’equip després de saber que no es repetiran els playoffs de l’Eurocup de la temporada passada. I parlant estrictament del joc és rellevant que l’equip lligui davant del seu públic un triomf en un partit amb un 37.5% d’encert en tirs de camp. Ha estat un d’aquells duels metal·lúrgics, de picar ferro roent. I per últim el rival és un bon equip, farcit de talent que està patint i en zona de descens però que ja va derrotar Unicaja fa una setmana i avui ha anat d’un pel que no conquerís la BMB. Tot plegat connecta amb les primeres frases d’aquesta crònica, alegria? Tota i més. L’evolució del marcador ha estat 10-10, 23-14, 30-27, 41-36, 45-38, 55-49, 57-59 i 69-65. Avui a nivell individual la gran notícia, tot i necessitar encara més temps per trobar-se totalment , ha estat el retorn dos mesos després de Moussa Diagne. El millor ha estat Tyson Pérez amb 12 de valoració gràcies als 7 punts i 8 rebots que ha acreditat. Ha estat molt bé també Bandja Sy amb 9 punts i 4 rebots, Massenat ha fet 10 punts, els mateixos que Jelínek. L’activitat no s’atura, per res. Dimarts visita la BMB (20h) el Joventut de Badalona a Eurocup. Serà el darrer partit europeu en dies i encara que no tingui transcendència classificatòria caldrà viure’l amb intensitat.