(71-80) Shurna lidera la presa de Sant Petersburg

(71-80) Shurna lidera la presa de Sant Petersburg 1280 853 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Espectacular victòria del Bc MoraBanc Andorra avui per 71-80 a la pista del Zenit Sant Petersburg que col·loca els tricolors amb 3 victòries en 3 partitsen el Top16 de l’Eurocup. La situació que en deriva és que el partit del proper dimecres a la BMB, un altre cop contra el Zènit, és una autèntica final perquè una victòria certificarà l’accés al playoff. El camí pedregós amb un grup inicial terrorífic potser és el que ha preparat el MoraBanc per arrencar elTop16 d’aquesta manera estratosfèrica. L’equip està sòlid, segur i sabent al que juga en tot moment. A més, en situacions compromeses sempre apareixen voluntaris per ajudar a la causa a sostenir-se. I avui hi ha hagut unes quantes.

El partit ha arrencat a cop de ratxa. Els locals han començat 4-0, elMoraBanc ha contestat amb un 0-12 i en la recta final del primer quart les coses estaven  23-23. Però els d’Ibon Navarro han sabut trobar sempre mecanismes per anar superant les fuetejades locals. I el 23-26 amb què ha acabat el primer quart ha volgut dir alguna cosa. Amb Ennis i Shurna fent mal i una defensa excel·lent s’ha arribat al descans amb 38-44. I el més preocupant pels locals és que eren 6 punts i encara havien de dir gràcies.

El segon temps s’esperava una reacció local i ha arribar sobretot de la ma de Jalen Reynolds que ha semblat un jugador gairebé imparable prop de cistella.I les empentes del Zenit de Joan Plaza han arribat a posar les coses ben ajustades, fins a un sol punt de diferència només, 56-57. Però com en tot esescomeses que hi ha hagut, a cada cop rebut els d’Ibon Navarro han contestat amb més força i fent més mal. 56-60 estaven les coses al final del tercer quart. I en el darrer període i per més que ho han intentat els de Joan Plaza el MoraBanc ha manat i ha merescut clarament el triomf amb un comportament extraordinari de Moussa, Albicy i sobretot un Shurna sensacional.

Parlant de Shurna. 17 punts amb 5 triples i 7 rebots per un pletòric 21 de valoració i el que és més important, fent moltes coses per l’equip que no surten a les estadístiques. Ennis ha estat el màxim anotador de l’equip amb 19, Albicy segueix imponent amb 19 de valoració gràcies a 10 punts i 7 assistències si Moussa ha valorat 15 amb 10 punts i 5 rebots. Però el cert és que en cada moment de partit tots els jugadors han aportat i la imatge que queda del partit és potser del millor de la temporada. I fa somiar amb tot.

I aquesta crònica acabarà com totes, això no para. El bon moment de l’equip amb 5 victòries en els darrers 6 partits es posarà a prova en la visita a Saragossa de diumenge a les 17h.