La nostàlgia s’apodera de tot en dies com avui. La revisió dels darrers 10 mesos,que semblen molt però que passen volant omplirà les properes hores de la vida dels protagonistes. Però, es miri com es miri, la temporada 2018/19 del MoraBanc Andorra ja és passat i ha acabat sense poder ser arrodonida amb el playoff. Els tricolors han perdut avui per 72-66 a la pista de l’Unicaja de Màlaga en un partit que tanca la competició i que té la virtut de recollir bona part de les virtuts i les mancances d’un grup que acaba desè de la lliga Endesa amb 16 victòries i 18 derrotes. L’equip andorrà avui ha estat aplicat i tossut fins a l’extenuació però s’ha vist penalitzat en accions clau per la manca d’encert en el llançament triple (7-29) i per no haver pogut posar una mica de valor extra (una mica de màgia) per completar la bona feina col·lectiva, en particular en defensa, que ha deixat un gran equip com Unicaja en només 72punts. I aquest sí però no, o no però sí, ha acompanyat un equip que ha competit admirablement a gairebé tot arreu però que s’ha d’admetre que no ha estat capaç de traduir la bona actitud en pista amb més victòries. Acaba la temporada el MoraBanc Andorra amb la sensació que l’equip estava perfectament capacitat per jugar tant playoff com copa però la classificació, com el cotó,no enganya i no serà així. El premi avui ha estat per Divina Seguros Joventut de Badalona, Tecnyconta Saragossa i Baxi Manresa. La suma dels mèrits respecte aquests equips no és molt diferent però han fet una mica més. I en el món de l’esport professional aquesta mica canvia les coses. Una dècima o una polzada marquen la frontera entre l’alegria més desfermada i la decepció. És així i quan els clubs van fent anys van acumulant emocions en un sentit i en un altre. L’excepcional Eurocup dels tricolors fa que el sabor al paladar no sigui totalment amarg però no es pot amagar, que avui el MoraBanc Andorra es passarà el dia mastegant llimona i lamentant el que hagués pogut passar i no va passar. Però com dèiem, amb pocs o cap retret, cap a l’esforç dels jugadors, el partit d’avui n’és una nova prova.

Ha estat un partit igualat tret dels dos primers quarts. Fins el minut 12 ha dominat clarament el MoraBanc (al principi han entrat els triples) arribant a acumular un avantatge de 14 punts, 17-31. En aquest moment, els locals han encadenat unes quantes cistelles de mèrit, han agafat moral i han infringit un parcial de 23-2 els tricolors. Del 17-31 s’ha passat al 40-33. Els d’Ibon Navarro semblaven groggys però qui els vegi així no els acaba de conèixer. Per tombar del tot aquest MoraBanc l’has de matar. Al descans 40-38 i durant la segona part lluita constant amb un bri d’esperança en el 65-66, ja en la recta final del darrer quart. Hi ha hagut moltes oportunitats, unes quantes, però no hi ha hagut l’encert suficient per guanyar en una pista tant complicada com el Martin Carpena. La feina avui ha estat molt coral si hem de buscar protagonistes. Moussa ha tornat a ser el més valorat amb 16 (8 punts i 8rebots). Shurna ha fet 13 punts i també ha valorat 16.

Al vestidor, després del partit, moltes emocions i una revelació que es podia esperar però què ha arribat just després del partit. Andrew Albicy ha explicat públicament que marxa donant les gràcies a Andorra per com l’ha ajudat acréixer.