No serà una nit fàcil la d’avui pel MoraBanc Andorra. Els homes d’Ibon Navarro han perdut per 72-73 amb el València Basket en un final acara o creu que hagués canviat els somriures i les llàgrimes de lloc si hagués entrat un triple al darrer segon d’Andrew Albicy. I al final el bàsquet té aquesta grandesa, han passat un munt de coses que de seguida intentarem resumir però si el darrer tir del base francès hagués entrat ara tothom estaria cridant ben fort la victòria. I el desenvolupament del partit seria pràcticamentidèntic. Però ja ho diuen, I Love this game. Quan es guanya i quan es perd.

La derrota cou ara mateix perquè el tercer quart ha acabat 58-58 i la primera cistella del darrer període ha estat local per un 60-48 que lluïa ben bonic als marcadors de la Bombonera. I a partir d’aquest moment i fins el final s’ha vist el millor València. Dur, consistent, constant i tossut per anar remuntant mica en mica (el parcial del darrer període ha estat 14-25. Els taronges han comptat també amb un líder sòlid, l’habitual, Bojan Dubljevic ha estat quan havia d’estar i ha acabat amb 22 de valoració amb 14 punts i 6 rebots obtinguts en moments clau. En el desconcert del darrer quart potser hi podríem posar també alguna contribució d’alguna decisió arbitral controvertida però si entres en el darrer quart guanyant de 12 i perds, la manera més fàcil de buscar el culpable que et remuntin es buscar en els mèrits del rival i en els demèrits propis. La roda de premsa d’Ibon Navarro ha anat absolutament en aquesta direcció.

I és que tot i que el darrer quart defineix el partit, abans han passat unes quantes coses. D’entrada que el València no ha vingut a passejar-se, per res. Tot i jugar la setmana vinent la final de l’Eurocup els taronges han vingut a competir durament pel partit. I ho han demostrat des de l’inici.El MoraBanc ha trigat a trobar el feeling però s’ha mantingut ferm i alçat com per arribar al descans empatant a 37. El tercer quart, jugat va més ritme, ha estat el millor en clau tricolor. I ha donat la sensació que els visitants podien clavar el genoll a terra i rendir-se. Però no ha estat així. Amb el que queda de temporada el MoraBanc i tots els equips es juguen molt en cada partit, avui també. Els de Jaume Ponsarnau s’han enganxat al partit i han fet prou com per guanyar-lo. Tant com el MoraBanc, que de fet ha guanyat en valoració col·lectiva 77-71.

El més valorat avui en clau tricolor, ha estat Moussa Diagne. Encara que sembli mentida per la setmana d’hospitalització que ha tingut el senegalès ha valorat 18 amb 7 punts i 9 rebots. Els màxims anotadors han estat Albicy i Jelínek amb 14, el base francès també ha repartit 6 assistències. Rafa Luz ha tornat a estar a bon nivell amb 13 de valoració.