(73-77) 27 anys després victòria a Vitòria

(73-77) 27 anys després victòria a Vitòria 1205 913 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha conquistat avui el Buesa Arena amb un partit seriós, d’equip madur i ferm. Els d’Ibon Navarro han guanyat 73-77 un partit igualat en el que han estat millors en la recta final i en el que durant els 40 minuts han sabut tancar els camins un Baskonia que aquesta temporada és més vulnerable que altres però que arribava al partit després de guanyar a la pista del Reial Madrid en lliga i a casa contra el Khimki a Eurolliga. La prèvia del partit la marcaven les baixes en els dos equips perquè els d’Ivanovic es presentaven sense els bases titulars (Henry, Vildoza i Granger ja fa dies) i el MoraBanc aparexia sense la ja coneguda baixa de Moussa però afegint la de Llovet que va ser de darrera hora per un procès víric. I s’ha de dir que l’habitual pas endavant que es demana als equips per sobreposar-se a aquestes situacions s’ha vist molt més en clau tricolor. El Baskonia pot donar treva quan juga al Buesa durant part d’un partit, prou que ho sap el MoraBanc, però quan cal collar ho acostuma a fer i avui no ha pogut perquè sempre que volia trobar una manera de manar en el partit es trobava que els d’Ibon Navarro ja la sabien i els estaven esperant. Aquest seria el resum del partit, amanit amb detalls individuals i l’evolució del marcador. El 17-17 del primer quart i el 33-37 del descans no expliquen del tot els dos primers períodes perquè hi hagut alternatives dins de l’equilibri i els locals han arribat a capgirar però  el MoraBanc sempre ha tornat. De fet, el darrer cop que ho ha fet ha estat per quedar-se. Baskonia ha començat el tercer quart amb un 7-0 i el 41-37 podia semblar que anticipava un canvi de tendència, Per res. Els tricolors han seguit ferms al darrere i amb la idea de jugar atacs ràpids sempre que fos possible. I se ‘han sortit fins acabar entrant en els darrers minuts amb una renda de 9-10 punts que han sabut gestionar bé. El millor tricolor avui ha estat Bandja Sy amb 18 de valoracio amb 15 punts i 6 rebots. Gran partit de Musli amb 12 punts i 11 rebots i Senglin ha fet 12 punts en moments importants del partit. L’equip viatja ara mateix per carretera cap a Andorra i ja pensant en el partit de dimecres al vespre a Màlaga contra Unicaja a Eurocup.