(73-81) La primera al sarró

(73-81) La primera al sarró 1000 809 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha guanyat avui a la pista del Tau Castelló per 73-81 aconseguint la primera victoria de la temporada. Els de Natxo Lezkano han estat mereixedors de la victòria en un d’aquells partits de principi de temporada que semblen portar anb ells la inèrcia de la pretemporada per la quantitat d’imprecisions que hi ha en alguns moments. Adaptar-se a aquesta classe de partits té més mèrit del que sembla i més, com és el cas del MoraBanc, quan tothom t’ha penjat l’etiqueta de favorit. Son partits molt perillosos que es poden complicar i que tal i com ha anat, el MoraBanc ha resolt prou bé i amb solvència aconseguint un fet que a mesura que avanci la temporada es valorarà molt, guanyar fora de casa. No hi ha pista fàcil i la del Tau de Castelló no ho és i encara ho serà menys. I el triomf tricolor suma molt i construeix encara més. De fet els de Lezkano s’han hagut de sobreposar a un inici ben complicat en el que han estat per darrera 10-3 i 12-5. Un temps mort de Lezkano i alguns canvis de peces després el partit ha canviat i així ha seguit durant força estona. El MoraBanc ha començat a defensar millor l’u contra u i ha anat tancant l’anella pròpia mentre metrallava la rival amb Maric com a gran exponent i amb el tir exterior de Dee, Czerapowicz i Schreiner. El primer quart ja ha acabat 15-19, al descans les coses estaven 36-43 i el tercer quart ha semblat deixar-ho tot vist per sentencia amb un 51-69. Rafa Luz marcava el termòmetre de la consistència de l’equip que en el tercer parcial ha sabut aprofitar els nervis locals amb l’arbitratge. Orenga ha estat expulsat i això ha semblat enfurismar els locals que han arribat a reduir la diferència a 10 punts en un parell d’ocasions però s’ha de dir que la victòria no ha perillat en cap moment. En el darrer quart l’equip ha tingut una petita davallada en part per l’animositat local, en part perquè no era fàcil saber per on anava l’arbitratge i en part perquè és normal que això passi a inici de lliga en un equip amb 11 jugadors nous. L’estadística avui la mana Marin Maric amb 25 de valoració acreditant 18 punts i 7 rebots. Rafa Luz ha repartit 5 assistències i ha capturat 8 rebots i Johnny Dee/Czerapowicz han fet 13 punts. Dimecres a les 20h toca Bombonera per rebre el Grupo Aleha Cantàbria que avui també ha debutat amb victòria.