(73-95) Exhibició i (per fi) victòria a Burgos

(73-95) Exhibició i (per fi) victòria a Burgos 1600 1064 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Hi ha dies i dies. I el d’avui és un d’aquells dies per recordar. El MoraBanc Andorra (per fi) ha guanyat avui a la pista de l’Hereda San Pablo Burgos per 73-95 completant una actuació espectacular. En particular una segona part per emmarcar en la que els de Lezkano han brodat el bàsquet recolzats per un enorme encert de tres punts (17-28) i per una seriositat, ofici i gana que ha  desballestat els locals. Ha estat una victòria important pel que significava guanyar en un lloc tant complicat i també per la manera com ha jugat l’equip que ha rendit a un nivell impressionant. Realment qualsevol aficionat del MoraBanc que avui hagi mirat el partit haurà acabat molt orgullós dels seus jugadors. És un tema de potencial, el MoraBanc en té molt i avui l’ha posat tot a sobre de la pista, i també de com els rols de cada jugador es van definint durant la temporada fins arribar a un punt com el d’avui en què cada peça ha acabat afegint el que calia en cada moment perquè l’equip guanyés. I de brillantor també. Ha estat una segona part de pitet, potser inesperada i tot per la diferència final.

Arribava el Burgos després de 5 victòries seguides i amenaçant el lideratge del MoraBanc Andorra pels canvis de luxe en el seu roster i per les més de 9000 persones que avui omplien el Coliseum. I el cert és que tal i com ha començat el partit semblava que els de Curro Segura tenien molt ben estudiat els tricolors i han posat distància de seguida amb un 16-6. Mica en mica els de Lezkano han anat endurint la defensa aconseguint que Burgos deixés de fluir. L’atac tricolor, pel contrari, ni fluia gens fins que ha aparegut Tobias Borg, avui sensacional amb 24 punts. I el partit s’ha igualat i ha començat a tenir l’aspecte que se li pressuposava. Tret d’algun moment, era Burgos qui marcava la pauta però per marges estrets. Al descans 44-38 i tot per decidir. Però la sensació pel MoraBanc és que havia sobreviscut bé i sortint de vestidors tocava posar la cinquena marxa. I això ha passat. I de quina manera. La defensa ha seguit complicant força l’atac local amb l’excepció d’un sensacional Luka Rupnik. S’ha de dir que Burgos estava 8 amunt començant la segona part, 46-38. Però fins aquí. La manera com s’ha passat la pilota el MoraBanc a la segona part ha estat de llibre i per bé que els locals volien aguantar el ritme es veia que anaven amb la llengua fora fins que ha arribar un punt a l’inici del darrer quart en què s’ha fet el forat. Desanimats pels ventallots a ma oberta que eren cada triple dels de Lezkano els locals han acabat totalment lliurats a l’exhibició visitant per alegría del grup d’aficionats de la Penya Tricolor que hi havia a Burgos. El triomf és molt important però la cosa segueix igual, i això és bó, que fa una setmana. El MoraBanc Andorra continua líder amb una victòria de marge sobre Palència. Ara queden 11 partits. Dissabte vinent a les 18h30 visita la Bombonera el Juaristi. Per cert, ja mai més podrem dir que no s’havia guanyat mai a Burgos.