(74-84) Final amarg per una bona temporada

(74-84) Final amarg per una bona temporada 1280 853 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra no va poder ahir acomiadar la temporada com desitjava davant la seva afició. Després del matx els jugadors, igual que la temporada anterior, van agrair als seguidors el suport rebut durant tota la temporada. I l’acte va ser bonic, natural , sincer i pròxim. El remat d’una temporada en què s’ha aconseguit la permanència a la Lliga Endesa de manera folgada però en què no es pot amagar que les expectatives creades després d’una sensacional primera volta han quedat per sota de l’esperat. I això provoca que encara que el balanç sigui exacte a la temporada anterior les sensacions siguin pitjors.

El MoraBanc Andorra va perdre ahir per 74-84 davant un Rio Natura Monbús Obradoiro que es va merèixer la victòria des del principi. Més ben organitzat, més sòlid i amb una idea més clara, els gallecs van aconseguir guanyant a la BMB la salvació matemàtica a la lliga Endesa. Els avantatges visitants van ser la constant des 40 minuts. Els de Moncho Fernàndez van anestesiar del tot l’equip andorrà a base de frenar les jugades de `pick and roll amb Gio Shermadini que tant bon resultat havien donat les darreres stemanes. Aturat en el seu cabal principal, l’equip andorrà va acabar el primer quart per sota i amb males sensacions 14-24. La sensació que s’estenia per la BMB era que l’equip estava lluny del que demanava el partit. I que tenia marge per jugar molt millor però calia fer-ho. Calia arribar a tenir la possibilitat, però , d’incomodar un rival amb el libreto ben après i que va fer molt bé les coses.

El segon quart va mantenir dinàmica. Fermesa gallega i dificultats i incomoditats visitants. Cada acció en atac dels de Peñarroya era un drama per trobar cistella en aquest punt de partit. En contrapartida, els gallecs anaven resolen els problemes que plantejava la defensa tricolor amb aportacions de diversos jugadors però sobretot amb un Bendzius excel·lent que va acabar amb 23 punts i 25 de valoració. Per part local, només Bogdanovic, que va fer 21 punts, semblava tenir la determinació necessària per atacar la cistella. L’equip es mostrava apàtic i gris. I en aquest context, el 32-39 amb que es va arribar al descans no semblava un càstig massa dur.

La represa no va subratllar cap canvi de dinàmica. En cap sentit. La duresa i consistència visitants manaven. Les sensacions no miloraven. I el partit, amb algun rampell no concretat en reacció ferma per part dels de Peñarrroya,va anar apropant-se cap el final amb incontestable domini de l’Obradoiro. El final del tercer quart registrava un 49-61 que no alimentava una graderia amb ganes de passar-ho bé però que va activar algun xiulet de desaprovació. Les ganes, hiperactivitat i compromís de Beto (el millor ahir amnb 18 de valoració) van ser del poc que es pot rescatar d’un darrer quart trist. Al final, el Rio Natura Monbús Obradoiro es va acabar imposant per 10 punts de diferencia i va poder celebrar la permanència a la Lliga Endesa després de patir molt la segona volta.

Tot i tenir l’esperit adolorit, els jugadors i el cos tècnic van agrair el suport dels aficionats esperant-los a la porta un cop va acabar el partit. Els seguidors es van poder fer fotos amb els seus ídols i citar-se per seguir gaudint del bàsquet el mes d’octubre. El MoraBanc Andorra tanca la temporada diumenge vinent a la pista del València.