(76-61) Una gran defensa no és suficient a Krasnodar

(76-61) Una gran defensa no és suficient a Krasnodar 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota avui del MoraBanc Andorra a la pista del Lokomotiv Kuban Krasnodar per 76-61 en un partit que els russos han dominat amb claredat i en el que han obtingut una victòria poc patida. L’equip rus, un dels favorits per guanyar l’Eurocup, s’ha trobat un MoraBanc determinat en defensa i amb un encert escàs en atac, que ha acabat sent molt rellevant. La bona feina feta al darrere durant els 40 minuts no ha pogut portar el partit a un final igualat que era l’objectiu. Una idea agosarada tenint en compte el potencial del rival i també les pròpies circumstàncies perquè a les absències ja conegudes de Sy i Moussa s’ha sumat la de Senglin amb molèsties als isquios de darrera hora i la de Tyson, que ha viatjat a Rússia però encara no ha tingut minuts tot i evolucionar bé de les seves molèsties a l’adductor. El MoraBanc avui ha acabat amb un 20% d’encert en tirs de dos i un 37 de tres el que dona una idea de com de tancada ha estat la zona local i també dels pocs recursos avui prop de cistella que avui ha trobat l’equip d’Ibon Navarro. Molt rival, moltes baixes.

La primera part ha estat espessa. I no es pot culpar el MoraBanc que segurament hi ha tingut a veure perquè la idea era no deixar circular lliurement i a tota velocitat el cabal de talent dels locals. La defensa tricolor ha estat ben posicionada en tot moment i no ha permès que el Loko marquès els bioritmes del partit. El problema ha estat, en aquests primers 20 minuts, que l’atac dels d’Ibon Navarro ha trobat molt poques maneres de fer mal. Tret de Palsson cap jugador ha semblat tenir llum per traduir l’esforç defensiu en cistelles amb certa continuïtat. Tirs oberts, alguna cistella que semblava feta i posicions favorables no han tingut el premi dels punts. I quan això passa, jugant a Eurocup i contra un equipàs com el Lokomotiv Kuban anar perdent de 10 encara es podia considerar un càstig assumible. Al descans 37-27 que era el punt i seguit al 23-15 del primer quart. En el segon temps, de sortida, el MoraBanc ha trobat la manera d’equilibrar les coses mantenint el rigor defensiu i afegint una mica d’encert de tres guiat per una ratxa de Jelínek. El 39-38 ha alertat els locals que el MoraBanc podia complicar les coses i a això havia vingut i portats per un excel·lent Kevin Hervey (24 de valoració) han tornat a deixar les coses a lloc portant les diferències sempre en una barrera de control pròxima als 10 punts. Es pot dir que el partit sempre ha estat sota control de l’equip rus tret d’aquell petit ensurt de l’arrencada del tercer quart. Un cop esmenat han anat mantenint la distància davant l’esforçada actuació avui d’un MoraBanc Andorra que ha tingut en Nacho Llovet amb 6 punts i 8 rebots per un 13 de valoració el seu millor jugador. Jelínek amb 13 i Palsson amb 12 han estat avui els que més han vist l’anella. Hannah s’ha quedat en 8 i, donada la rellevància del base, per aquí també s’explica la derrota. El MoraBanc torna aquesta mateixa nit cap a Andorra. Demà descans i diumenge espera el Palau Blaugrana, el Barça, en una setmana de reptes de primeríssim nivell.