(77-79) Derrota dolorosa contra Iberostar Tenerife

(77-79) Derrota dolorosa contra Iberostar Tenerife 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El BC MoraBanc Andorra va perdre ahir de manera dolorosa a la BMB contra l’Iberostar Tenerife per 77-79. Una safata de Devin White quan faltaven només 7 décimes ha resolt un matx equilibrat en què els tricolors hanacabat pagant cara la seva mala primera part. Els canaris han mostrat el motiu pel qual tenen una ben guanyada fama de visitant difícil i s’han fet amb la victòria en un final de cara o creu. La seqüència final ha estat dura pels homes de Peñarroya. Faltant 13 segons Sekulic ha anotat un dels dos llançaments lliures que ha tingut, el rebot ha anat a mans visitants i la darrera jugada de White ha acabat dictant sentencia. Un intent d’alleyoop amb Beto no ha funcionat ja a la desesperada en les darreres 7 décimes.

“No podem regalar 20 minuts” manifestava Joan Peñarroya en la roda de premsa. Es referia a la sensació de no posar tota la carn a la graella que va marcar el rendiment de l’equip durant la primera part. L’Iberostar Tenerife, guiat per un gran encert des de la linia de 6,75 va deixar clar des de l’inici que havia vingut a Andorra a fer mal. El primer quart va registrar més intercanvi de cops que una altra cosa però pel MoraBanc sempre quedava la sensació que el rival es mantenia ferm. Shermadini es va carregar ràpid de faltes i això va provocar que Shawn Jones hagués d’assumir protagonisme. I ho va fer amb escreix acabant el partit amb 16 punts com a millor anotador local. L’home més valorat, com gairebé sempre, va tornar a ser Shermadini amb 25 punts. Al final del primer quart un 20-22 anunciava equilibri però no el segon quart que vindria a continuació.

L’equip andorrà semblava massa erràtic i mancat de la tensió exhibida en altre cites per aturar els visitants. I el darrer tram ha estat totalment dels de Vidorreta guiats per l’encert en el triple i una bona defensa. Al descans, males sensacions per part tricolor i un 39-47 que anunciava que tocaria remar molt.

Però el bàsquet sempre dona revàlida. I en el tercer quart, amb una mica més de treball defensiu i una ratxa de triples de Beto Bogdanovic el marcador es va capgirar i e sva arribar a un 57-53 que feia concebre esperances que la situació ja s’havia endreçat. Res més lluny de la realitat, la constància dels visitants els va fer tornar ben ràpid. El tercer quart va acabar 61-59 però l’inici del darrer va mostrar que tot costaria molt. Per uns i per altres. S’anunciava un desenllaç punt a punt, el que ara anomenen un thriller. I en aquesta guerra de nervis, la cistella de White va posar la sentencia a un matx emocionat però que va deixar mal sabor de boca en la parròquia local.

Ara tocarà descansar de bàsquet unes setmanes per l’aturada de la copa. El MoraBanc no torna a jugar fins el 28 de febrer a la pista del Dominion Bilbao Basket. El proper partit a casa será el 5 de març contra el Movistar Estrudiantes.