(78-71) Això és la Bombonera i ara a Europa ja ho saben

(78-71) Això és la Bombonera i ara a Europa ja ho saben 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Guanyar a la Bombonera és molt difícil. A la lliga espanyola ja ho sap tothom. A l’Eurocup comencen a tenir-ho clar. La víctima d’aquesta nit el Cedevita Zagreb ha caigut per 78-71 en el millor partit de la temporada dels de Peñarroya. Les sensacions de l’equip han estat excel·lents en tot moment. La gran defensa que ha acompanyat el Morabanc Andorra les darreres setmanes s’ha vist acompanyada aquets cop de més encert en el llançament exterior. Aquest nou escenari ha provocat que els croats, que venien de guanyar 15 dels darrers 17 partits, s’hagin vist superats amb justícia, « El MoraBanc Andorra ha merescut guanyar” ha dit el tècnic visitant, la llegenda del bàsquet balcànic Jure Zdovc eb la roda de premsa posterior al matx. I aquesta circumstància ja és en si mateixa una altra victòria, venint com venien els balcànics a segellar la seva classificació no han pogut conquerir la Bombonera. El MoraBanc Andorra no ho ha permès amb un joc coral, com li agrada a Peñarroya, i amb més ritme que en els darrers partits el que connecta més l’equip amb la graderia. Blazic ha fet 15 punts i ha acabat amb 18 de valoració, Jaime n’ha fet 12 i ha valorat 14. Albicy ha repartit 7 assistències, Moussa ha agafat 8 rebots, Jelínek ha fet 11 punts i sobretot l’equip ha anotat els 8 punts de Jankovic, que tornava al parquet després d’un mes de baixa. Copeland, pel contrari, no ha jugat i preocupa l’estat del seu dit.

El partit ha arrencat igualat i aquesta ha estat la tònica de la primera part però sempre amb la sensació que el MoraBanc Andorra trobava la manera de fer mal els croats. I això ha estat molt important perquè amb un nou bon partit defensiu dels de Peñarroya ja s’hi comptava però per derrotar un rival d’aquesta envergadura calia saber fer-los mal, no n’hi havia prou amb aturar-los. El primer quart ha acabat 26-19 després d’un triple al·lucinant de Jaka Blazic. El segon ha estat de creuar i creuar les espases. Els visitants han exhibit el seu potencial des dels 6.75. 41.-38 al descans, tot per fer. I els inicis del segon temps han estat similars. S’ha arribat fins el 53-53 i fins i tot el Cedevita ha arribat a estar 3 punts per davant., Però Peñarroya anava trobant sempre voluntaris quan calia. Per defensar i per atacar. Un rampell al final del tercer quart ha deixat les coses 58-53.

El darrer quart ha estat del MoraBanc Andorra. Ferms, sòlids i atrevits els de Peñarroya han arribat a dominar per 14 punts en el darrer capítol. Superar els 18 punts de l’average ha arribat a flotar en l’ambient però el Cedevita ha reaccionat fons arribar a posar en risc que la victòria es quedés a casa.

El primer partidàs de la setmana ja s’ha quedat a la Bombonera, diumenge n’arriba un altre contra un Baskonia que vé espectacular. Serà a les 18h30 a la BMB.