(78-76) LA PRIMERA

(78-76) LA PRIMERA 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La primera. I esperem que la primera de moltes. El MoraBanc Andorra ha guanyat per 78-76 l’Herbalife Gran Canària en un partit molt ben jugat pels de Peñarroya però que ha tornat a tenir un final d’infart. El rendiment dles tricolors ha estat excel·lent durant 36 minuts però al final ha vist com la diferència (12 punts a 5 minuts pel final 73-61) anava minvant fins el punt que els canaris han tingut tir per guanyar el partit en dues ocasions. Posats a triar, les victòries amb un punt de drama saben millor (això és totalment discutible) però ja que avui ha sortit cara i no Cruz (Pako) és un recurs que es pot utilitzat perfectament. Avui s’ha vist un MoraBanc intens, segur, i tot i les embestides d’un gran equip com el Gran Canària, aconseguint mantenir la fidelitat al pla de joc. També s’ha vist com, fruit d’una millor idea col·lectiva, la pilota ha circulat molt millor i s’ha fet mal al rival de moltes maneres sense dependre tant com altres dies d’aventures individuals. Una de les millors mostres del domini andorrà del partit està en l’estadística de valoració del matx, 83-67. Observant aquest apartat queda clar que al final tot s’ha ajustat però una victòria visitant no hagués fet justícia al tip de remar fet pels de casa.

Avui Jaka Blazic ha tornat a assumir molta responsabilitat acabant amb 19 punts i 21 de valoració perquè també ha agafat 8 rebots. Imperial, en especial als moments calents, ha estat Oliver Stevic (Sssccchhhtttt…) que ha fet 12 punts i ha agafat 9 rebots per un 21 de valoració. També cal destacar la contribució en defensa d’Albicy (5 assistències) o els 11 punts, que han estat desllorigador en moments claus de Jaime Fernández.

L’evolució del marcador deixa poc dubte de qui ha dominat el partit. Tret del 9-10 que marcava l’electrònic el minut 5, la resta d’avantatges sempre han estat tricolors: 22.-20, 35-27, 41-33, 53-38, 61-50 i 73-61 abans del 78-76 final. La reacció visitant, liderada per l’etern Albert Oliver, havia d’0arribar i el mèrit del MoraBanc ha estat no descompondre’s tot i la lògica ansietat per aconseguir la primera victòria de la temporada.

Igual que quan es perd, això no para. La digestió d el’èxit ha de ser ràpida. Dimarts a les 20h30 el MoraBanc Andorra visita el FIAT Torino a l’Eurocup.