(78-86) Derrota amb el Valencia en un partit vibrant

(78-86) Derrota amb el Valencia en un partit vibrant 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

No ha pogut ser. El València Bàsket va poder elevar a 15 la seva ratxa de victòries conquerint la Bombonera per 78-86 en un enfrontament vibrant disputat amb un ambient increïble. El resultat al descans era 44. Al final del tercer quart 62-62 i la derrota final s’explica per la gran quantitat de recursos dels taronges i per l’augment de la tensió defensiva en el tram final del partit. Per això i potser una mica també perquè el criteri arbitral no va semblar ser del tot equitatiu en moments claus. “No hi ha hagut el mateix criteri en el darrer quart, tot que no diré que hem perdut per culpa dels àrbitres” manifestava Peñarroya en roda de premsa.

L’inici del partit va deixar les coses clares. Era un dia per valents i qui no s’atrevís millor que no saltés al parquet. Alta tensió en el contactes i intercanvi de cops en el que el MoraBanc Andorra es mantenia sempre ferm. Bogdanovic ha estat el far amb Beto en el primer quart. Detalls de Shermadini, que ha jugat només 18 minuts perquè s’ha carregat de faltes, han estat els protagonistas del joc local. Al final dels primers 10 minuts, 20-23 i les espases ben enlairades.

El segon quart ha mantingut la mateixa tònica i ha aparegut un secundari que ha reclamat pas de seguida, Shawn Jones. Guiats per l’encert del jugador nordamericà el MoraBanc ha estat capaç de liderar el marcador durant aquest període. Les sensacions eren bones. El València mostrava el seu ampli arsenal, a l’inici amb Hamilton i després ja de forma més coral, però l’equip de Joan Peñarroya no retrocedia ni un mil·límetre. Al descans el 42-42 augurava grans coses.

I van arribar, Amb els millors minuts de Shermadini, el MoraBanc s’ha plantat en un 57-53 que esperançava els aficionats locals en una BMB encesa com mai. Però el València ha augmentat la intensitat defensiva i l’atac del MoraBanc va tenir més problemes per trobar solucions. Al final el 62-62 deixava clar que estàvem davant d’una gran batalla. La graderia cantava infatigable ‘sí que es pot, sí que es pot’ i calia veure quina resposta li quedava encara a l’equip.

I li’n quedava, sobretot a Bogdanovic, però la primera esgarrapada va ser visitant. 64-68. Un avís. El mal partit del sempre present Stojanovski va ser un llast important per un equip andorrà necessitat de màgia per fer front a la potència taronja. La fè de l’equip i la seva cònstància defensiva han permés que la flama es mantingués viva fins gairebé el final. Però al final el València s’ha desenganxat. Han estat minuts en què ha semblar que els contactes no pesaven igual en les dues ampolles i en què en un parell d’ocasions el trio arbitral no ha semblat molt encertat en diverses apreciacions. I el matx, que havia estat vibrant durant 38 minuts i mig, ha tingut un final més tranquil del previst.

Dubljevic ha estat el millor del partit amb 21 punts de valoració i per part local tres jugadors han valorat igual, 18 punts. Beto, Jones i Shermadini han fet contribucions notables. El millor anotador ha estat Bogdanovic amb 16 punts.

Dissabte vinent el MoraBanc Andorra torna a jugar a casa, a les 21h, contra Baloncesto Sevilla.