(81-87) (2-0) Cap ben alt per dir adéu al somni europeu

(81-87) (2-0) Cap ben alt per dir adéu al somni europeu 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

S’ha acabat l’Eurocup pel MoraBanc Andorra. L’Alba de Berlin ha eliminat els d’Ibon Navarro per dues victòries a zero en el playoff de semifinals, avui a la Bombonera els alemanys han guanyat per 81-87. I el partit deixa moltes sensacions si se l’intenta obrir en canal per l’anàlisi.Per una part els dos partits deixen la sensació que els tricolors han jugat amb un rival molt bo i que tot i donar tot el que tenien no han pogut guanyar cap dels dos partits. Des d’aquest punt de vista l’eliminació sembla justa i probablement els mèrits dels d’Aito siguin superior i mereixin jugar la final amb el València, que també s’ha desfet 2-0 de Kazan. Però per altra part una revisió ràpida de l’estadística d’avui permet veure que el MoraBanc ha valorat més col·lectivament que el seu rival, 85-83. Aquest punt ja genera dubtes sobres i la superioritat alemanya ha estat tant gran com ha pogut semblar. Unacapbussada encara més gran permet veure com avui els d’Ibon Navarro han tornat a estar discutits amb els tirs lliures amb un 68% per un 24 de 35 que tal i com han anat les coses ha pesat bastant. Si es continua es pot apreciar que Ennis(6) i Shurna (4) que son dues de les peces a qui es deu que el somni europeu hagi arribat tant lluny han arribat a aquesta eliminatòria molt lluny del seu nivell habitual. A més, els visitants han tingut molt encert en moments molt importants de partit amb algunes cistelles increïbles que al final, també han acabat sent decisives. O sigui que sí, per un costat queda aquesta sensació d’haver cedit davant d’un equip millor que, a més, juga un bàsquet molt atractiu però de l’altra l’amargor es passeja pel paladar perquè no ha faltat tant per ser ala final.

Tant se val, ja és passat. És història, la mateixa que explicarà que el MoraBanc Andorra va arribar a les semifinals de l’Eurocup.

Anant al partit l’han dominat els d’Aito que, tot i no jugar tant còmodes com els tres primers quarts del primer partit, en contrapartida han sabut com aturar els tricolors en defensa, Moltes mans i molta activitat han provocat moltes pèrdues per part local. A més, com hem dit, en els moments decisius han arribat cistelles (algunes impossibles) de les que rebenten un partit. Al descans 42-51. Però els inicis del tercer quart han estat totalment locals i el marcador s’ha arribat a capgirar 54-53. La Bombonera estava embogida, semblava possible el miracle. Però per un costat l’Alba ha tornat a ser tant cruel com en el segon quart i l’arbitratge ha arribat a descentrar els tricolors en alguns moments. I el domini i la dinàmica han tornat a xerrar alemany. Al final del tercer quart 62-73. Tot pintava fatal. I passats uns minuts del darrer quart semblava més o menys igual. Fins que Albicy ha decidit que no havia dit la última paraula. El francès, far, pilar i líder d’aquest equip ha anotat tres triples seguits que han posat l’equip a només dos punts amb dos minuts per jugar. Les darreres decisions d’uns i altres no han donat resultat positiu pel MoraBanc i el partit s’ha escapat, i amb ell el somni d’una final europea. El que no es pot negar és que la lluita de l’equip ha arribat a emocionar el públic que ha acomiadat l’equip amb una gran ovació.

Avui el millor i més transcendent ha estat Andrew Albicy amb 20 punts i 6 assistències. El més valorat de l’equip ha estat Jerome Jordanamb 23 gràcies als 17 punts amb 5 rebots que ha acreditat.

I el tema és que la pena no pot durar gaire. Més aviat gens. Diumenge visita la Bombonera a les 17h de la tarda l’Herbalife GranCanària, que des que ha arribat Pedro Martínez té una altra cara.