(84-78) Esforç sense premi a Gran Canària

(84-78) Esforç sense premi a Gran Canària 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha perdut aquesta nit per 84-78 a la pista del Gran Canària en un partit que s’ha resolt en la recta final en la que els locals han fet més. No gaire més però han tingut més clarividència i claredat per encarar els moments decisius. Encert també han tingut més en els tirs lliures i en tenir cura de la pilota els canaris i amb aquests detalls han tingut prou per tallar l’arbre d’un MoraBanc que, igual que diumenge a Màlaga, s’ha mantingut ben plantat durant els 40 minuts. I és una autèntica llàstima perquè els dos darrers partits del MoraBanc mostren un equip segur del que vol fer i de quin ha de ser el camí per aconseguir les victòries que portin a la salvació però al final s’ha perdut. No han estat partits idèntics però la recompensa sí i la lliga s’ha convertit ja en un embut pels tricolors en aquesta lluita tan cruel per la permanència. Sortir de l’embut per l’altre costat, alliberats, depèn de guanyar 3 o 4 dels darrers 6 partits de lliga. I, a dia d’avui, és tan dur com possible. Una altra de les notes negatives del partit d’avui és que Conor Morgan s’ha ressentit del turmell i Moussa ha rebut un cop a la cara que l’ha marejat i li ha impedit participar en la recta final del partit. Dissabte a les 18h el Coosur Betis visita la Bombonera i en el cap de tothom que vol bé a l’equip aquest ha de ser l’únic titular i ben gros en les properes hores.

El partit ha estat molt equilibrat i els dos equips han recorrent-lo gairebé de la mà. Com aquelles curses tàctiques de migfons en què els rivals es vigilen. Un equip i l’altre es tenien molt ben estudiats i han anat fent via més o menys plegats durant el partit. La bona noticia en clau tricolor és que els de David Eudal han comparegut ferms i amb personalitat. De fet en el segon quart un 26-33 anunciava bones coses amb grans minuts de Tunde i Arteaga per dins. Però ben aviat ha reaccionat l’equip local i al descans el marcador estava empatat (39-39). El tercer quart ha seguit un guió similar amb bones decisions en defensa del MoraBanc i un partit sense un governador clar. El 63-61 després de 30 minuts ho deixava tot obert. Granca ha arrencat molt bé el darrer quart i s’ha posat amb un amenaçador 68-61 que ha contestat ràpid el MoraBanc despres d’un minut d’Eudal. Aquest moment ha mostrat l’excel·lent predisposició dels tricolors avui. Hannah ha aparegut fugaçment faltant 3 minuts i les coses s’han posat 72-75 disparant la il·lusió. Però, com hem dit a l’inici de la crònica, les acaballes del matx han estat tan ben jugades pels locals com malament pel MoraBanc Andorra. La situació a la taula pesa en aquests moments en cada decisió de cada jugador. És així des que les lligues son lligues però amb això caldrà jugar d’aquí al final de la competició. Las salvació és perfectament possible. Del tot. Però dissabte cal guanyar. Sense cap més filtre ni marge. Dissabte cal guanyar el Betis, pel que representa sumar i pel que representa per agafar força. Dissabte a les 18h, toca tenir una Bombonera al 100%.