(84-82) Derrota lluitant fins el final a Vitòria

(84-82) Derrota lluitant fins el final a Vitòria 2560 1706 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El partit d’avui és d’aquells que no saps ben bé com agafar-lo. És un d’aquells quadres que segons des d’on el mires canvia la perspectiva. La derrota per 84-82 del MoraBanc Andorra a la pista del Kirolbet Baskonia és això, una derrota. I això té intrínsecament el pes que té perquè és la segona seguida després de perdre a casa amb el València i col·loca els tricolors amb l’obligació de guanyar una part molt important dels partits que queden d’aquí al final de la lliga si volen tenir opcions de jugar el playoff. Fins aquí la part freda, que hi és, que sura i que converteix el partit de diumenge 21 a les 19h30 a la BMB contra Tecnyconta Saragossa en una veritable final.

Però el partit d’avui al Buesa Arena té més cares. Una és la de la primera part en què Ibon Navarro ha trobat molt pocs voluntaris per tirar del carro en atac i sort n’hi ha hagut que en defensa més o menys s’ha estat prou bé com per evitar mals majors vista, sobretot, la sagnia en el control defensiu que avui hi ha hagut a l’anella tricolor. 42-31 al descans i sense bones sensacions.

Però una altra de les cares és la segona part. El MoraBanc Andorra ha guanyat els dos quarts i en el darrer ha arribat a tenir opcions reals de victòria. I això davant d’un rival que jugarà els playoffs de l’Eurolliga i per tant és dels millors d’Europa no és poca cosa. L’equip ha seguit patint en el rebot, no ha estat encertat en el tir lliure però s’ha ajustat al darrere i ha estat capaç de complicar sempre l’atac d’un equip farcit de talent. Tant ha arribat a col·lapsar el MoraBanc Andorra els locals que es pot dir perfectament que els ha salvat el seu físic, el control del rebot.  I a aquesta cara bona de l’equip obligatòriament se li ha d’incorporar en l’anàlisi l’absència de Dylan Ennis que s’ha quedat a Andorra perquè està a punt de ser pare,

La darrera cara, tot i incorporar les bones sensacions del final, és haver tingut un altre cop la possibilitat de guanyar i no haver-la pogut atrapar. En els dos darrers partits el MoraBanc té un menys 3 en el comput global de punts però un menys 2 en el de victòries/derrotes.Segurament massa càstig pel joc de l’equip però la realitat és aquesta i cal veure com és capaç l’equip de gestionar els dos disgustos.

Els millors jugadors avui han estat John Shurna, que hafet un partit imperial amb 23 punts i 4 rebots. Rafa Luz segueix a un nivel excel·lentamb 15 punts, 3 rebots i 3 assistències i Andrew Albicy que només ha fet 3punts però ha repartit 10 assistències. Jelínek també ha sumat 10 punts i haestat a bon nivell.

Diumenge de la setmana vinent, en plena passió de setmana santa, a la BMB a les 19h30, el Tecnyconta Saragossa será el rival en un partit totalment transcendent en la lluita pel playoff.