(84-82) Ich liebe dich Thomas Schreiner

(84-82) Ich liebe dich Thomas Schreiner 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Thomas Schreiner amb dos triples, el segon decisiu i el primer amb suspens i rebot vertical l’anella, a última hora va donar ahir la victòria el MoraBanc Andorra per 84-82 en un  partit d’infart. Dir que l’equip andorrà va merèixer guanyar seria tant injust com dir el contrari. El que si és cert és que la primíssima línia que separa l’alegria de la foscor més absoluta va passar tota per les mans d’un austríac de Sant Polkten anomenat Thomas Shreiner, de sobrenom Tripleiner. El MoraBanc Andorra va deixar escapar en el darrer quart (18-29 de parcial) el sòlid i consistent avantatge acumulat durant tot el partit (66-53 en acabar el tercer quart). L’aparició del base argentí Laprovittola en el darrer perióde amb 18 punts va guiar els seus cap a una remuntada que no es va culminar per ben poc. En el darrer minut els madrilenys guanyaven per 79-82 davant un equip tricolor que tremolava en cada decisió. La victòria permet el Morabanc Andorra respirar aire pur després de tres derrotes consecutives.

El primer quart va arrencar amb la sensació que els homes de Peñarroya tenien més que el Movistar Estudiantes. Més de tot. Més defensa, més consistència i més atac. Beto, que va estar imperial amb 18 punts i 21 de valoració, va ser el far que il·luminava el camí ajudat per les pinzellades de Shermadini, Bogdanovic i Stojanovski. Al final del primer quart el marcador estava 22-15. Relax ni un però si sobrevolava el matx la sensació que es jugava al que volia el MoraBanc Andorra.

Els visitants, a més, van estar molt desencertats en els llançaments de tres punts. Nacho Martín i Xavi Rey, els dos jugadors interiors, mantenien flotant els col·legials arribant al descans amb un 40-34 que permetia pensar que les espases estaven enlairades. Stephen Holt en el seu debut a casa volia més que podia però exhibia detalls del que pot ser en un futur immediat.

El tercer quart va ser el de més color andorrà. El bon nivell defensiu de jugadors com Pino o Sada va alimentar el joc oferint possibilitats d’anotar als homes més fins, com l’omnipresent Beto. En concloure els primers 30 minuts el 66-53. Alguns al pavelló pensaven en l’ahmburguesa i una mica més i es queden sense sopar pel disgust de la remuntada visitant. La conclusió, d’infart, està relatada a l’inici d’aquesta crònica.

Des del punt de vista de les emocions, la nit no podia ser més especial. El MoraBanc Andorra va jugar amb una samarreta retro en homenatge als pioners que van fundar el club els anys 70 i que van rebre un homenatge al descans. El proper partit pels de Peñarroya no serà fàcil ja que es visita la `pista del Reial Madrid, però ja amb 10 victòries.