L’esport té aquestes coses. Guarda una dosi de grans alegries pels protagonistes i les seves aficions i, de manera molt imprevisible les acaba distribuint. Obre la mà a allò que es diu les nits màgiques. Aquesta nit el MoraBanc Andorra ha guanyat la segona lliga catalana de la seva història (dos anys després de la primera) derrotant el Barça per 84-85 al Palau Blaugrana. Evidentment, la lliga catalana quan la temporada avança i es col·loca en els moments claus de Copa o playoff queda molt lluny però alimenta. I molt. El MoraBanc Andorra es pot considerar un projecte consolidat a l’elit però aixecar copes  és matèria ben complicada perquè per fer-ho de deixar endarerre equips que son autèntics gegants de l’esport europeu. Com el Barça. Sobretot com el Barça i en una dimensió similar el Real Madrid. Per això la victòria avui dels d’Ibon Navarro és important. Per això i perquè avui l’equip ha jugat sense Pauli i Jelínek lesionats a banda de Moussa, que segueix recuperant-se. A tot això s’ha d’afegir que Bandja Sy no ha pogut jugar la recta final per una rebrincada al turmell. Totes tres lesions estan pendents de valoració. I tot i aquestes dificultats, l’equip ha anat refent-se i refent-se cada cop que ha fet falta fins arribar al final amb opcions i fer-se amb el títol davant el sorprès arsenal blaugrana.

Anant al partit el MoraBanc ha estat tremendament responsable en defensa tot el partit.  Això ha permès els tricolors sobreviure als moments en què el Barça ha pujat línies i ha complicat l’atac. L’equip d’Ibon Navarro ha trobat refugi sempre en una defensa excel·lent i d’aquí ha nascut la identitat d’un equip que ha volgut córrer sempre que ha pogut. El MoraBanc sap que jugar a creuar les espases contra el Barça no és raonable però si s’és capaç de generar petites batalles dins del partit el gegant pot trontollar i caure. El partit ha estat molt igualat amb aquest guió, la iniciativa ha estat gairebé sempre pel Barça però el MoraBanc no ha marxat gaire lluny. 17-15, 40-37, 60-58 i fins el 84-85 final. En cada moment en què guiats per Mirotic (exhuberant amb 28 punts i 5 rebots) els blaugrana estiraven una mica el marcador de seguida tornaven els tricolors. A títol individual el millor avui ha estat Jeremy Senglin amb 18 punts i 6 assistències per un imperial 27 de valoració. Tyson Pérez amb 17 punts, ha estat fantàstic, i l’ajuda de Hannah i Dime, amb 11 cadascun, ha estat molt important.

Resumint, alegria pel títol, per aconseguir-lo davant del Barça i perquè l’esport és d’aquesta manera tant entremaliada que la victòria arriba una setmana després d’una nit de molts dubtes contra el Baxi Manresa al Trofeu Escaldes-Engordany.