(85-81) Èxtasi a la Bombonera

(85-81) Èxtasi a la Bombonera 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Sota un ambient sensacional, amb la Bombonera tronant com mai, el MoraBanc Andorra ha derrotat avui el Dominion Bilbao Basket per 85-81 en una exhibició de caràcter i esperit guanyador al que sembla que podría acostumar-se perfectament l’afició andorrana. Tret de l’arrencada del partit, la dinàmica ha tingut predomini d’avantatges locals. Això í, amb un tret que ho ha marcat tot, les estirades tricolors sempre rebien resposta per part dels bascos que han tornat a mostrar al parquet la seva capacitat de supervivència. La millor noticia del partit és la capacitat dels homes de Peñarroya per tombar un obstacle tan formidable, un equip sòlid i segur de les seves possibilitats com Bilbao. A banda de l’èxtasi final de les més de 4400 persones que hi havia a la BMB, amb el cap fred el partit ofereix lectures positives des de tots els punts de vista. Sense Stevic l’equip no perd grapa. I la banqueta és profunda i productiva, Burjanadze ha estat l’apòstol del #MaiPor cert (16 punts i 22 de valoració) però compte amb les contribucions de Nacho Martín (13), David Navarro (12), David Walker (10 i 15 de valoració) i Thanasis Antetokounmpo (13 punts i 14 de valoració). Tampoc cal oblidar els 9 punts i 8 rebots de Gio Shermadini.

El partit ha començat amb el Bilbao manant. Mumbrú, Bamforth i Tabu portaven el control i tot i la bona predisposició dels de Peñarroya, els primers avantatges han estat visitants, 11-16 per exemple. Però la intensitat local ha anat trobant els seus ancoratges mica en mica. I un cop localitzats, ja no els ha perdut mai. De fet, amb Antetokounmpo com a guia, el primer quar ja ha acabat amb avantatge del MoraBanc Andorra per 22-19. El segon ha registrat la primera estirada local amb les primeres aparicions de Burjanadze. El 33-23 amb què ha explotat l’electrònic en un moment donat ha trobat com a resposta visitant la calma, la consistència i el bon joc. Fins que els de Carles Duran han tornat a equilibrar les coses. Tot i això al descans encara dominava l’equip andorrà per 43-39.

El tercer quart ha vist com els basc os capgiraven de sortida amb un 0-6. 46-47. Lluny de tremolar i amb Nacho Martín exercint de catalitzador en molts moments, els de Joan Peñarroya no han aturat en cap moment la seva bona producció. Defensant de cames, de mans i d’ànima. El mal partit d’Albicy no s’ha notat, nedant alegrement entre tantes ganes de guanyar. La bona noticia és que després de molts cops, alguns forts i contundents, en acabar el tercer quart el MoraBanc Andorra lluïa encara 5 punts d’avantatges, 61-56.

L’inici del darrer quart ha estat tricolor. La gent embogia amb les esmaixades de Walker i amb el munt de pilotes recuperades que aconseguia l’equip andorrà. I la diferència s’ha tornat a disparar: 73-63. No quedava gaire, 4 minutets mal comptats. Però en l’ADN d’aquets MoraBanc Andorra no està especular i en el del Bilbao encara menys rendir-se. Els bascos han remat i remat fins posar el 81-81 a 25 segons pel final. I s’ha arribat al desenllaç. Inesperat però així ha anat. El gran Àlex Mumbrú ha comès falta antiesportiva sobre Gio Shermadini en una zona totalment allunyada de la pilota. El gegant georgià ha anotat els dos lliures. I dos més des de la línia de David Navarro han posat la sentencia. Enorme partit. Emocions desfermades. Tangibles i intangibles. Molt bàsquet. I tot en una pista coneguda com la Bombonera que ha tronat com mai.

Diumenge vinent no va prova de foc pel MoraBanc Andorra amb la visita a la pista del València Basket., 12h30.