(86-80) Dos de dos al Top16 amb una victòria extraordinària contra Unics Kazan

(86-80) Dos de dos al Top16 amb una victòria extraordinària contra Unics Kazan 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha sumat avui la segona victòria en dos partits al Top 16 de l’Eurocup derrotant per 86-80 en un partit d’aquells que els presents recorden per sempre. Ha estat un gran partit de bàsquet contra un rival que ha exposat a la posta tot allò que s’esperava, però és que al davant s’ha trobat el MoraBanc de les grans ocasions. Els d’Ibon Navarro han estat durs, ferms i han trobat voluntaris durant tot el partit per fer cada cop que ha fet falta el pas endavant que necessitava l’equip. A més, l’equip s’ha hagut de sobreposar a la baixa de Rafa Luz que s’ha trobat malament abans del partit amb febre i vòmits i no ha pogut jugar. La baixa de Luz en la línia exterior s’ha afegit a la ja sabuda de Jelínek i ha deixat els tricolors amb 10 jugadors per fer front a una potència europea com Unics Kazan. Quan parlem de voluntaris cal nomenar un president del comitè de captació: Andrew Albicy. El francès ha tornat a estar imperial avui amb una exhibició de tot. De caràcter,de qualitat i de determinació. Està clar que Albicy guia aquest equip i ell ho assumeix sense manies. El base francès avui ha fet 21 punts i ha repartit 4 assistències a banda de ser capaç de posar-se a la terrible demanda de duresa que exigia el partit. Els russos han jugat un bàsquet de gran duresa, nivell eurolliga, i el millor que es pot dir dels tricolors és que han sabut estar a l’altura.

El partit ha començat amb un 0-12 que ha deixat glaçada la Bombonera (una hora i mitja més tard no hi havia ni un espectador dempeus en plena bogeria…). Els russos no només eren millors, eren molt millors en tot.Temps mort d’Ibon Navarro i les coses han començat a canviar a partir d’endurir la defensa. I aquí han començat a aparèixer els voluntaris. El primer Shurna(ha acabat amb 12 punts i 6 rebots), després ha vingut a defensar la causa MikiVitali (11 punts),  Walker (8 punts),Ennis (10 punts), Stevic (6), Upshaw (3 i alguna acció destacada en defensa),Colom (que ha sumat els minuts que ha jugat), el debut de Jerome Jordan (7punts) i un Moussa Diagne que ha tornat a aixecar el públic de la cadira (15 devaloració amb 8 punts i 8 rebots). Responsabilitat en els dos costats de la pista, això trobava Ibon Navarro en els seus jugadors.

Del 0-12 amb què ha començat el primer quart s’ha passat al 27-22 amb què acabava el quart. Al Kazan, convençut del que estava fent, li acabava de passar una ventolera considerable per sobre. I el segon quart ha estat una gran batalla, preciosa. Els dos equips han posat el millor que tenien sobre la pista. El 48-42 del descans ho deixava tot obert. I l’Unics ha fet un tercer quart espectacular augmentant encara més la duresa i arribant a capgirar el marcador. Però el MoraBanc ha resistit i ha aconseguit acabar el quart dos punts per sobre 65-63. I aquest mini break ha permès començar més tranquils als locals els darrer quart. Un darrer període en què Albicy ha estat sensacional.

Alegria ? Molta. Però dissabte arriba el Burgos a laBMB i el partit d’avui no dona res pel de dissabte. I la setmana que ve SantPetersburg… I l’altra…I l’altra…Es diu bàsquet i és meravellós. Per cert l’afició avui ha estat espectacular.