El MoraBanc Andorra ha sumat avui la segona victòria en dos partits al Top 16 de l’Eurocup derrotant per 86-80 en un partit d’aquells que els presents recorden per sempre. Ha estat un gran partit de bàsquet contra un rival que ha exposat a la posta tot allò que s’esperava, però és que al davant s’ha trobat el MoraBanc de les grans ocasions. Els d’Ibon Navarro han estat durs, ferms i han trobat voluntaris durant tot el partit per fer cada cop que ha fet falta el pas endavant que necessitava l’equip. A més, l’equip s’ha hagut de sobreposar a la baixa de Rafa Luz que s’ha trobat malament abans del partit amb febre i vòmits i no ha pogut jugar. La baixa de Luz en la línia exterior s’ha afegit a la ja sabuda de Jelínek i ha deixat els tricolors amb 10 jugadors per fer front a una potència europea com Unics Kazan. Quan parlem de voluntaris cal nomenar un president del comitè de captació: Andrew Albicy. El francès ha tornat a estar imperial avui amb una exhibició de tot. De caràcter,de qualitat i de determinació. Està clar que Albicy guia aquest equip i ell ho assumeix sense manies. El base francès avui ha fet 21 punts i ha repartit 4 assistències a banda de ser capaç de posar-se a la terrible demanda de duresa que exigia el partit. Els russos han jugat un bàsquet de gran duresa, nivell eurolliga, i el millor que es pot dir dels tricolors és que han sabut estar a l’altura.

El partit ha començat amb un 0-12 que ha deixat glaçada la Bombonera (una hora i mitja més tard no hi havia ni un espectador dempeus en plena bogeria…). Els russos no només eren millors, eren molt millors en tot.Temps mort d’Ibon Navarro i les coses han començat a canviar a partir d’endurir la defensa. I aquí han començat a aparèixer els voluntaris. El primer Shurna(ha acabat amb 12 punts i 6 rebots), després ha vingut a defensar la causa MikiVitali (11 punts),  Walker (8 punts),Ennis (10 punts), Stevic (6), Upshaw (3 i alguna acció destacada en defensa),Colom (que ha sumat els minuts que ha jugat), el debut de Jerome Jordan (7punts) i un Moussa Diagne que ha tornat a aixecar el públic de la cadira (15 devaloració amb 8 punts i 8 rebots). Responsabilitat en els dos costats de la pista, això trobava Ibon Navarro en els seus jugadors.

Del 0-12 amb què ha començat el primer quart s’ha passat al 27-22 amb què acabava el quart. Al Kazan, convençut del que estava fent, li acabava de passar una ventolera considerable per sobre. I el segon quart ha estat una gran batalla, preciosa. Els dos equips han posat el millor que tenien sobre la pista. El 48-42 del descans ho deixava tot obert. I l’Unics ha fet un tercer quart espectacular augmentant encara més la duresa i arribant a capgirar el marcador. Però el MoraBanc ha resistit i ha aconseguit acabar el quart dos punts per sobre 65-63. I aquest mini break ha permès començar més tranquils als locals els darrer quart. Un darrer període en què Albicy ha estat sensacional.

Alegria ? Molta. Però dissabte arriba el Burgos a laBMB i el partit d’avui no dona res pel de dissabte. I la setmana que ve SantPetersburg… I l’altra…I l’altra…Es diu bàsquet i és meravellós. Per cert l’afició avui ha estat espectacular.