Nit màgica. Alegria espatarrant. Moment per recordar. I recompensa per l’ànima d’aquelles que qui la viu diu sense cap mena de problema que “se la mereix”. En aquest cas la victòria del Morabanc Andorra contra el Barça d’aquesta nit a la Bombonera es pot dir que ha tingut un punt de justicia poètica. D’una banda el 86-84 final descriu la gran feina dels homes d’Ibon Navarro davant d’una superpotència sempre, i ara encara més perquè aquest Barça 19/20 és un artefacte luxós preparat i pensat per guanyar sempre. I avui no ho pogut. Els tricolors han estat intensos com mai mostrant una ambició frenètica des dels primers minuts que s’ha vist sobre tot en defensa i en el rebot ofensiu, àmpliament dominat davant d’un rival no precisament petit. I tot això, a més, ha anat passant en un dia en el que no ha pogut jugar Dejan Musli per un cop en una costella. La justicia en aquets cas arriba perquè la darrera jugada ha estat semblant, per no dir gairebé idèntica a aquella d’Stan Okoye amb el Saragossa que va entrar en el darrer segon. Avui el triple forçat de Delaney no ha entrat i la victòria s’ha quedat a casa. I tothom ha respirat perquè la remuntada blaugrana ha estat a prop però no hagués semblat justa (al final sempre ho és…) pel nivell de desig dels d’Ibon Navarro, elogiat per Pesic després del partit i que està recollit en una dada palmària. El Barça marxa de la Bombonera havent valorat més i amb millors percentatges de tir de dos i de tres. I se’n va així per la gana amb la que ha anat al rebot el MoraBanc. Aquestes segones opcions han estat claus per tenir més tirs i poder guanyar tot i fer pitjors percentatges. La defensa també ha estat clau per provocar 23 pèrdues de pilota dels blaugrana.

L’evolució del marcador mostra un partit igualat però a partir del descans qui ha manat sempre ha estat el MoraBanc Andorra. 15-7, 20-21, 32-34, 44-40, 52-48, 62-56, 74-70 i 86-84. En la recta final els tricolors han arribat a acumular 10 punts d’avantatge davant d’un públic embogit. La sensació és que el Barça tornaria i així ha estat amb suspens final no apte per cardíacs. Però la victòria s’ha quedat a casa. Un regal pels aficionats i una dosi de confiança importantíssima per l’equip.

El millor avui ha estat l’equip sencer però posats a destacar Moussa ha valorat 23 amb 19 punts i 7 rebots. Todorovic ha fet 17 punts, els mateixos que Jelínek. Els dos alers han estat claus en la recta final del partit.

Alegria? Molta. Però demà la feina continua perquè dimecres arriba el Ratiopharm Ulm i cal guanyar el primer partit a Eurocup.