No només els espectadors tenien ben entravessat el partit de dissabte contra Gipuzkoa. L’equip també ha seguit fent la digestió avui,però la gran notícia és que ha acabat guanyant per 87-80 l’AS Mònaco, el campió del grup. La conseqüència més clara és la classificació pel Top16 com a segon de grup, quedant en el grup H amb Unics Kazan i Cedevita Zagreb. Segons en el grup que després del sorteig molts van qualificar de la mort pel nivell dels participants. L’Eurocup dels jugadors d’Ibon Navarro ha estat excel·lent amb un ple de victòries (5 de 5) a casa i havent aconseguit una fora (Brescia). Peròés evident que la convivència entre dues competicions, Eurocup i la Lliga Endesa,fa que sempre tota reflexió sobre l’èxit aconseguit hagi de passar per la irregularitat que sembla arrossegar l’equip. I el cert, és que és tant veritat una cosa com l’altra però, dades a la mà, resulta complicat empetitir el gran èxit que representa passar ronda amb aquesta solvència per un club que en les seves presències a Europa anteriors havia tingut papers testimonials.

El partit d’aquesta nit a la Bombonera ens ha mostrat un MoraBanc aplicat i amb la determinació clara d’oblidar el partit de dissabte a base de treball. Més enllà d’errors de precipitació fruit dels nervis, l’activitat dels d’Ibon Navarro ha estat remarcable els quaranta minuts. I aquí s’han posat els fonaments de la victòria. El Mònaco venia predisposat a plantar cara però no fins a les últimes conseqüències perquè no es jugava res i aquí potser ha estat la diferència. Ha guanyat el que ha volgut més al final, el que ha posat més sobre el parquet.

El partit ha estat força equilibrat i amb intercanvi de cops. El Mònaco ha fet mal des del perímetre aprofitant les imprecisions locals. Un repàs als quarts ens dona una idea de la Igualtat: 18-14, 22-20,23-28 i 24-18. Aquesta empenteta final ha fet que la victòria es quedés a casa.El millor jugador del MoraBanc Andorra ha estat Shurna amb 17 punts i 5 rebots. Albicy ha fet 15 i ha valorat 18 havent repartit 4 assistències.Una revisió del’estadística permet trobar una d’aquelles dades interessants. Oliver Stevic ha fet un més/menys de +26, una d’aquelles dades que no passen desapercebudes.

Descansar? Com? Demà l’equip ja comença a preparar el vital partit de dissabte a la pista del Cafés Candelas Bregoan de Lugo. I perc ert, demà al vespre Champions for Unicef al Prat Gran d’Escaldes-Engordany.