Quarta victòria del BC MoraBanc Andorra en un inici de lliga pletòric dels de Joan Peñarroya, que han guanyat els 4 partits que han jugat a la Bombonera. La víctima avui ha estat un gran equip-juga competició europea-, l’UCAM Múrcia que ha cedit per 88-72 davant l’empenta i la solidesa de l’equip andorrà. A banda de la importància intrínseca de posar l’equip 4-2 després de les 6 primeres jornades, la victòria té moltes lectures positives. La més significativa és la cohesió i convicció que transmet el grup assumint cadascú el paper que li toca amb generositat i contribuint a la causa amb els egos sota control. El Múrcia, igual que abans Bilbao, Gran Canària o Joventut ha sucumbit davant la demostració d’energia local. El MoraBanc Andorra ha valorat 111 punts per 51 del rival, és d’aquells detalls que deixa l’estadística i que difícilment es poden discutir quan són tan concluents. A títol individual cal destacar el rendiment de Giuo Shermadini (16 punts i 7 rebots per 18 de valoració), d’Andrew Albiicy amb 11 assistències, els 16 punts de Jelinek (també amb 18 de valoració) o els 14 de Burjanadze.

El partit ha estat tricolor de punta a punta, de fet el Múrcia ha inquietat sempre per ser el gran equip que és i perquè havia guanyat aquí els dos darrers anys però no perquè hagi ofert sensació de domini en cap moment. El primer quart ha acabat 28-17 i ja ha indicat per on anirien les coses. Tot i haver posat primera i segona unitat en pista, el joc estava decantat cap el MoraBanc.

Un equip com el Múrcia, farcit de talent i de jugadors amb caràcter, havia de tenir el seu moment i ha arribat en el segon quart. Ajustant la defensa i curtcircuitant l’atac andorrà ha arribat a capgirar l’electrònic 34-35. Però en aquest moment i després de temps mort de Peñarroya, l’equip ha tornat a posar les coses clares a còpia d’intensitat i de trobar jugadors en cada situació compromesa (aquí no s’amaga ningú). Al descans el marcador era 43-37 i la sensació era bona. D’haver passat un mal tram de partit i haver estat capaços de reaccionar.

El Múrcia s’ha acabat als inicis del segon temps. Allà ha estat el cant de sirena dels visitants. S’han acostat a dos punts 45-43 i partir d’aquell moment ja s’ha posat la directa. Sense trencar el partit i sempre flirtejant amb diferències pròximes als 10 punts però amb un rumb fix i determinat cap a la victòria. Peñarroya ha pogut administrar bioritmes i moments de partit dels seus homes (també les faltes) i l’equip ha arribat a la recta final més ferm que mai. El Múrcia(guiat per un excel·lent Baron amb 21 punts) volia però no podia. I així fins que els murcians s’han convertit en la quarta víctima (4 de 4) a la Bombonera aquesta temporada. I per un contundent 88-72.

El MoraBanc Andorra buscarà diumenge vinent la seva primera victòria a domicili a la pista de l’ICL Manresa.