(88-72) 4 de 4 a casa després de guanyar UCAM Múrcia

(88-72) 4 de 4 a casa després de guanyar UCAM Múrcia 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Quarta victòria del BC MoraBanc Andorra en un inici de lliga pletòric dels de Joan Peñarroya, que han guanyat els 4 partits que han jugat a la Bombonera. La víctima avui ha estat un gran equip-juga competició europea-, l’UCAM Múrcia que ha cedit per 88-72 davant l’empenta i la solidesa de l’equip andorrà. A banda de la importància intrínseca de posar l’equip 4-2 després de les 6 primeres jornades, la victòria té moltes lectures positives. La més significativa és la cohesió i convicció que transmet el grup assumint cadascú el paper que li toca amb generositat i contribuint a la causa amb els egos sota control. El Múrcia, igual que abans Bilbao, Gran Canària o Joventut ha sucumbit davant la demostració d’energia local. El MoraBanc Andorra ha valorat 111 punts per 51 del rival, és d’aquells detalls que deixa l’estadística i que difícilment es poden discutir quan són tan concluents. A títol individual cal destacar el rendiment de Giuo Shermadini (16 punts i 7 rebots per 18 de valoració), d’Andrew Albiicy amb 11 assistències, els 16 punts de Jelinek (també amb 18 de valoració) o els 14 de Burjanadze.

El partit ha estat tricolor de punta a punta, de fet el Múrcia ha inquietat sempre per ser el gran equip que és i perquè havia guanyat aquí els dos darrers anys però no perquè hagi ofert sensació de domini en cap moment. El primer quart ha acabat 28-17 i ja ha indicat per on anirien les coses. Tot i haver posat primera i segona unitat en pista, el joc estava decantat cap el MoraBanc.

Un equip com el Múrcia, farcit de talent i de jugadors amb caràcter, havia de tenir el seu moment i ha arribat en el segon quart. Ajustant la defensa i curtcircuitant l’atac andorrà ha arribat a capgirar l’electrònic 34-35. Però en aquest moment i després de temps mort de Peñarroya, l’equip ha tornat a posar les coses clares a còpia d’intensitat i de trobar jugadors en cada situació compromesa (aquí no s’amaga ningú). Al descans el marcador era 43-37 i la sensació era bona. D’haver passat un mal tram de partit i haver estat capaços de reaccionar.

El Múrcia s’ha acabat als inicis del segon temps. Allà ha estat el cant de sirena dels visitants. S’han acostat a dos punts 45-43 i partir d’aquell moment ja s’ha posat la directa. Sense trencar el partit i sempre flirtejant amb diferències pròximes als 10 punts però amb un rumb fix i determinat cap a la victòria. Peñarroya ha pogut administrar bioritmes i moments de partit dels seus homes (també les faltes) i l’equip ha arribat a la recta final més ferm que mai. El Múrcia(guiat per un excel·lent Baron amb 21 punts) volia però no podia. I així fins que els murcians s’han convertit en la quarta víctima (4 de 4) a la Bombonera aquesta temporada. I per un contundent 88-72.

El MoraBanc Andorra buscarà diumenge vinent la seva primera victòria a domicili a la pista de l’ICL Manresa.