(88-81) El MoraBanc juga a la ruleta russa i perd a Sevilla

(88-81) El MoraBanc juga a la ruleta russa i perd a Sevilla 990 627 BC Morabanc Andorra (web oficial)

88-81. El Bàsquet club MoraBanc Andorra ha perdut aquesta nit a Sevilla en el partit més boig des del seu retorn a la Lliga Endesa. El matx s’ha resolt després de dues pròrrogues i la ferida que deixa la derrota és especialment dolorosa perquè els tricolors han tingut molts oportunitats d’adjudicar-se el triomf però els ha faltat encert en els moments en què les situacions els posaven prop de la victòria. En l’altra part de l’anàlisi està l’elevadíssim nivell de compromís de tots els jugadors, més enllà de l’encert, per no donar-se mai per vençuts i per tornar a creure quan més d’un cop semblava impossible. Per concloure aquest llarg preàmbul, en la seva conclusió, partit dels que agraden als aficionats per l’intensíssima barreja d’emocions però amb un resultat molt decebedor per un MoraBanc Andorra que arrossega pesadament l’etiqueta d’equip poc resolutiu en finals ajustats.

La muntanya russa, sempre dins un tó d’equilibri que ha estat el partit ja ha exposat les peces que la formaven en el primer quart. El Sevilla ha començat bé, 7-2. Després el MoraBanc ha controlat a partir de la defensa ,11-17. I quan havien capgirat els sevillans, 20-19, al final l’avantatge ha estat visitant, 20-21. La sensació que quedava era que si els homes de Peñarroya s’entonaven s’endurien el partit perquè els andalusos no acabaven de ser l’equip contundent de les darreres setmanes. I bona part del mèrit era de la defensa andorrana. Activa i ben col·locada. Luka i Shermadini guiaven l’atac (el georgià valorava 15 al descans i al final del partit 14) però en tots els quarts, inclòs el segon, s’anava repetint una pauta que va acabar sent mortífera. Cada cop que el MoraBanc agafava un mínim avantatge (4 o 6 punts) després s’escapava per falta d’encert en atac.

Ha estat un sí però no permanent. Al descans el partit oferia als espectadors un empat a 37 que feia justicia als mèrits i també als demèrits perquè cap dels dos conjunts oferia la seva millor versió Ni el Sevilla era l’equip veloç i descarat de la segona volta, ni el MoraBanc oferia el repertori de recursos de fa tot just tres dies contra Laboral Kutxa. Shawn Jones contribuïa, també hi feia David Navarro que ha fet una molt bona segona part.  Però tot seguia un mateix patró, les coses no anaven bé però malament tampoc. 52-50 en concloure el tercer quart.

El darrer període, en teoria ho era, ha estat un digne parent dels altres tres. Semblava que els de Peñarroya tenien mes llenya per cremar però al final no la cremaven. El Sevilla, per contra, mantenia prou inèrcia per no marxar. Amb 64-63 pels locals, la darrera possessió ha estat tricolor. Jugada de llibre que acaba a les mans de Shermadini, que rep falta personal. Portava més de 30 seguits anotant. Però d’acord amb el desenvolupament del partit, el georgià ha fallat el segon. Empat a 65. El rebot ha sortit llarg. Bola per l’Andorra. En el servei posterior, amb 4 segons per jugar, els tricolors perden la pilota. El Sevilla falla la darrera possessió de dos segons. Pròrroga. Telegràficament, els darrers segons dels 40 reglamentaris defineixen el partit. Molts errors, molta entrega i al final molta emoció.

En la primera pròrroga, el MoraBanc ha estat contra la lona ( 7 a sota) però de la mà de Luka Bogdanovic (que ha fet un triple absolutament increïble) ha pogut forçar una segona pròrroga que molt poc abans semblava impossible. La dinàmica podia fer pensar que la segona pròrroga l’encarava millor l’Andorra. La lògica no manava en aquest partit. Les dues primeres posessions de pilota andorranes han estat pèrdues. I el Sevilla, finalment , s’ha acabat creient que es podia endur el partit en bona part perquè ha trobat un Nachbar inspirat en alguns trams del moment clau. Vojdan Stojanovski s’ha trobat molt sol en aquest fase. Els millors del MoraBanc Andorra han estat Luka Bogdanovic (14 de valoració amb 19 punts), Gio Shermadini (14 de valoració amb 14 punts) i Vojdan Stojanovski (14 punts).

El MoraBanc Andorra tanca dissabte la temporada a casa davant del Rio Natura Monbus Obradoiro a les 21h.