(88-86) Final amarg al somni

(88-86) Final amarg al somni 2560 1702 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Hi ha coses que no son per tu. No et toquen. Potser perquè no les mereixes prou, no sembla el cas, o potser perquè simplement no era el dia. I encara que pugui semblar una opció argumental molt dèbil i superficial hi ha cops que no es pot buscar gaire més enllà la resposta a una decepció com la que avui s’ha endut el MoraBanc Andorra en quedar-se fora de les semifinals de la Lliga Endesa. Els tricolors han perdut per 88-86 amb el San Pablo Burgos en un partit que han dominat durant la major part dels quaranta minuts però que al final s’ha acabat escapant. I potser, com a cop al fetge, aquest és més dolorós. Perdre quan ja gairebé tocaves el somni amb la punta dels dits fa encara més mal. I, a més, endur-te una decepció així és culpa de l’equip que és el que ha disparat el termòmetre de la il·lusió amb la seva bona feina perquè el MoraBanc havia perdut clarament els dos primers partits però la seva reacció ha estat fantàstica. Primer destrossant el Saragossa i ahir oferint un recital contra el Reial Madrid. I la reacció, que apuntava a revolució en el torneig, ha durat fins el descans d’avui. “Potser ens ha faltat benzina al final” ha manifestat Ibon Navarro en la roda de premsa. I la radiografia del partit concedeix crèdit a la teoria. El MoraBanc ha signat 15 minuts de partit a la primera part que han estat una delicatessen. Similars als del dia del Madrid. Gran defensa, verticalitat i encert. El Burgos es desballestava davant les escomeses de Jelínek, Todorovic o Massenat que eren els estilets de l’equip. Al descans 53-40. Curiosament Mc Fadden ha fet un triple des de mitja pista quan agonitzava el segon quart i ha deixat en 13 la diferència. El Burgos s’ha posat en zona a l’inici del tercer quart i amb això ha aconseguit canviar inicialment la dinàmica del partit. El MoraBanc ha perdut el nervi i el vertígen. Tot i això els d’Ibon Navarro, a cops de geni de Tyson Pérez i Senglin s’ha  enganxat al partit i han aconseguit mantenir-se dominant el partit fins ben bé la recta final en què els de Peñarroya han pres millors decisions i han tingut més encert. Anant als detalls, al descans els tricolors havien perdut 6 pilotes tot i jugar molt ràpid. Al final del partit, jugant més a poc a poc, n’havien perdut 22. El Burgos, guanyant s’ha classificat per semifinals per la victòria del València contra Herbalife Gran Canària. Els altres dos semifinalistes son Barça i Baskonia. La derrota té una altra conseqüència i és que el MoraBanc Andorra, que arribava sisè a la fase final, acabarà novè perquè el sistema de competició marca que els semifinalistes seran els 4 primers de la competició.