(89-100) Una victòria de rècord i pel record a Sevilla

(89-100) Una victòria de rècord i pel record a Sevilla 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

No és un títol, no és una classificació per una Copa o per Europa. Ni tant sols és una ronda de playoff. Però el MoraBanc Andorra 2017/18 ha entrat avui en la història del club i s’hi quedarà per sempre per haver eixamplat les fronteres competitives de l’entitat al màxim nivell. La victòria d’avui al migdia per 89-100 a la pista del Real Betis Energía Plus és la sisena consecutiva i representa la millor ratxa de la història del club. Aquella etapa daurada i tant estimada dels anys 90, amb aquell equipàs anomenat Festina Andorra, mai va arrodonir un seguit de victòries tant llarg. Per tant, peus a terra, perquè tot està per fer però també llicència per agafar aire i notar el plaer de respirar l’aire de la zona playoff i amb tot mereixement per les 13 victòries i 9 derrotes que suma fins ara l’equip de Peñarroya. En les 4 temporades d’aquesta nova etapa ACB, l’equip mai havia aconseguit un matalàs de 4 victòries en el balanç particular. I també cal comentar un fet que parla de l’evolució del projecte. La victòria d’avui, encara amb 12 partits per jugar, supera la marca aconseguida per l’equip en les dues primeres temporades ACB d’aquesta etapa. Per tant és una tarda per gaudir de boníssimes vibracions.

El partit ha estat a l’altura del desafiament històric que es podia aconseguir. Per una banda guanyar a fora i fer 100 punts no és evident, i encara menys fer-ho derrotant un equip amb jugadors de molta qualitat però alhora necessitats per la urgència que marca ser penúltims hores d’ara. Per l’altra, el darrer quart de l’equip ha estat una demostració impressionant del moment tricolor. Els de Peñarroya han entrat en el darrer quart perdent 70-64 i han acabat guanyant d’onze anotant 36 punts i esclafant a base de defensa i espectacle la resistència local. A títol individual Jaka Blazic ha estat immens amb un 30 de valoració que és la seva millor marca ACB i ha arrossegat l’equip amb la seva convicció en els mals moments. L’eslovè ha anotat 25 punts. Gran partit de Shurna (10 punts i 5 rebots) i bona resposta per part de tots els jugadors en una actuació coral d’aquelles que agraden a Peñarroya. L’evolució del marcador indica perfectament com ha arribat a ser de treballada la victòria. 22-25, 44-43, 70-64 i 89-100.

Diumenge vinent, per fi, el MoraBanc Andorra torna a jugar a casa. El rival serà duríssim i directe, l’UCAM Múrcia a les 12h30 a la BMB.

Close Cart
Back to top