(89-68) No hem estat nosaltres

(89-68) No hem estat nosaltres 1170 570 BC Morabanc Andorra (web oficial)

L’esport professional d’alta competició no és amable ni educat. Quan una lliga comença es pot comportar perfectament com la pitjor de les tropes militars de veterans davant l’arribada d’un nou recluta. I el MoraBanc Andorra està bregat a la lliga però aquest projecte amb 8 cares noves ha tingut un baptisme oficial dur aquesta nit a València amb una derrota per 89-68. Una derrota inapel·lable en la que els tricolors s’han assemblat en poc a l’equip atrevit i sòlid de la pretemporada. De fet, si s’hagués d’establir una connexió amb els amistosos arribaria només fins el primer quart. Amb 22-18 en el marcador i intercanvi de cops, una cistella de mitja pista sobre el clàxon de Lloyd ha marcat el final d’aquest partit equilibrat donant pas a un enfrontament dominat del tot pels locals. El MoraBanc ha acusat massa els cops que ha rebut per part d’un València que, a partir del segon quart, ha acreditat el seu nivell d’Eurolliga amb molt encert en el llançament i una gran defensa. Davant el volum important de bàsquet que li venia a sobre, i quan més s’havia de sobreposar, més petit s’ha fet el MoraBanc. L’atac taronja entrava com un ganivet a la mantega i la confiança desapareixia en clau tricolor. Conclusió? Per moments festival local. Dels que fan una mica de pupa. 47-27 al descans i diferències després com el 59-31 que feien tèmer per una destrossa important. L’equip ha trobat alguns petits brots verds als que agafar-se a la recta final i la segona part s’ha acabat perdent només per un punt pel 89-68 final. Però la sensació que ha quedat és tan dolenta que, ben utilitzada, pot ser combustible pel partit de dissabte a la Bombonera (18h) contra Montakit Fuenlabrada.

El millor jugador avui dels tricolors, sense estar ni molt menys en un gran dia, ha estat Moussa Diagne que ha valorat 15 amb 10 punts i 4 rebots. Bandja Sy i Dejan Todorovic han també 10 punts cadascun.