(89-88) Victòria en una autèntica barbaritat de final

(89-88) Victòria en una autèntica barbaritat de final 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Brutal. Al·lucinant. Espatarrant. Increïble. I podriem seguir i segur que capbussant-nos en el diccionari aniriem trobant adjectius però ni sumant-los tots ens aproparíem fàcilment a descriure l’ambient que avui s’ha viscut a la Bombonera. El MoraBanc ha aconseguit l’onzena victòria a laLliga Endesa desfent-se del Montakit Fuenlabrada per 89-88. Si ho expliquemaixí, els que np hagin estat avui a la BMB tampoc hi pararan massa atenció. Els visitants arribaven a Andorra com a víctima propiciatòria, per tant que la victòria s’hagi quedat a casa tampoc hauria de representar cap relat extraordinari. Però és que el tema no va per aquí. El Fuenla ha merescut la victòria, com a mínim, tant com els tricolors i ha anat per davant en  el marcador durant la major part del matx. A5 minuts pel final els visitants dominaven per 70-82. El tècnic local IbonNavarro havia estat expulsat amb dues tècniques després d’una antiesportiva molt controvertida a Vitali i David Eudal s’ha fet càrrec de la direcció. L’expulsió d’Ibon, que ja venia precedida d’algunes decisions que no estaven agradant a la graderia, ha encés el públic com feia temps. O potser, com mai. La gent s’ha enfadat moltíssim i l’ambient a la Bombonera ha mutat de forma espectacular. El soroll i nivell d’intensitat dels espectadors ha anat portant i portant mica en mica els jugadors cap a una remuntada d’aquelles que es recorden durant temps.Ha estat una d’aquelles victòries que uneix públic i jugadors. Al final, quan el tema es polaritza tant perquè el públic se sent víctima d’una injustícia el tema és guanyar o perdre i el titular que queda és aquest. I així serà sempre amb els partits d’aquest estil. Quan es perden fan molt de mal i quan es guanyen donen la vida. El 19-6 dels darrers dos minuts té un parell d’herois.Moussa Diagne ha estat pletòric, immens en la recta final recollint l’energia que li enviava la gent i convertint-la en rendiment. Moussa ha acabat amb 20 de valoració gràcies als 15 punts i 6 rebots que ha acreditat. L’altre home que ha tirat de la carro al final ha estat Dylan Ennis amb força dels 18 punts que ha anotat localitzats en els darrers minuts. Durant el partit els dos jugadors que han mantingut el MoraBanc en el partit han estat Shurna amb 19 punts i Jelínek amb 15.

L’esclat final es menja la crònica del partit. Montakit Fuenlabrada ha fet un partit excel·lent, dur i seriós. I per això ha estat apunt de guanyar. Al descans 40-45 guiat per un sensacional Tomás Bellas que hafet 24 punts. Però tot i el seu bon partit els de Cuspinera marxen amb la mel als llavis.

I com acostumen a acabar sempre aquestes cròniques.

Això no para.

Demà descans i dimarts a les 7 del matí cap a Lyon. Dimecres espera un tercer partit de playoff de quarts d’Eurocup a la pista de l’AsvelVilleurbanne.