(90-87) Derrota dura a Badalona per començar el Top16

(90-87) Derrota dura a Badalona per començar el Top16 1500 1040 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra no ha pogut avui començar bé el Top16 de l’Eurocup i ha encaixat una derrota dura per 90-87 a la pista d’un tossut Joventut de Badalona que ha acabat remuntant un desavantatge de 16 punts. La derrota és dura perquè en trams de partit el MoraBanc ha semblat controlar la situació per gestionar sàviament l’avantatge obtingut en un primer quart pletòric que ha acabat 16-32 amb 7 triples anotats. Ha estat l’únic quart que ha guanyat el MoraBanc el que parla bé de la constància i la perseverança dels locals. Per altra part la derrota cou perquè tot i que la diferència s’ha anat reduint en els darrers 5 minuts de partit als tricolors els ha faltat solidesa i encert per lliga un triomf que hagués encarat molt bé el Top16. L’exemple més clar de la superioritat local en la recta final ha estat en els diversos rebots capturats pels de Carles Duran i en els tirs lliures errats (5) en el moment culminant de partit. I quan factors d’aquest estil es donen la mà la derrota acaba sent una probabilitat en un final a cara o creu. I és una llàstima la conclusió perquè els d’Ibon Navarro han fet moltes coses bé durant 37 minuts, però no ha estat suficient al final. Per altra part no es pot deixar de mencionar que l’equip s’ha sentit maltractat per l’arbitratge (especialment en el tercer quart) i abstreure’s d’aquesta sensació no ha estat senzill i ha acabat afectant el rendiment i la concentració. Encertats o no, els àrbitres han tingut un perfil alt en el desenvolupament del matx amb 3 antiesportives i 2 tècniques assenyalades als tricolors. Una de les antiesportives ha estat realment determinant perquè ha significat l’expulsió de Bandja Sy en la recta final de la primera part. Fins aquell moment, el jugador francès portava 10 punts i estava sent dels millors de l’equip andorrà. La suma de tots aquests factors, amb protagonisme alt per la fe de la Penya, ha donat com a conseqüència un partit molt emocionant que sempre alegra molt a qui se l’emporta i posa de molt mal humor a qui perd. El millor avui amb 26 punts i 30 de valoració ha estat David Waker que ha fet una autèntica demostració sense premi. La vida continua. I de quina manera. Dissabte el MoraBanc Andorra es juga a Manresa aconseguir la classificació per la Copa del Rei.