(91-90) Derrota amarga en un partit vibrant

(91-90) Derrota amarga en un partit vibrant 1916 1277 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra marxarà a l’aturada per la Copa i per la finestra FIBA amb el regust amarg d’una derrota per 91-90 a la pista del Movistar Estudiant es en un partit que per l’espectador ha estat un regal. Alternatives, emoció, jugades espectaculars i bàsquet d’alt nivell. Resumint, un gran espectacle. I la victòria, promiscua sempre en aquests escenaris ha flirtejat al límit amb els dos equips fent-los pensar que els dos eren mereixedors del seu carinyo. Però la victòria (en bàsquet no hi ha empat) és sempre monògama i se l’ha quedat Estudiantes que no ha fet més mèrits que els tricolors però menys tampoc. I és que si John Shurna, que està fent una enorme temporada, hagués anotat el darrer tir de tres, l’alegria hagués canviat de barri automàticament.Però el llançament, alliberat, no ha entrat i les graderies del Wizink Centerhan estat una festa.

El guió del partit ha estat d’intercanvi de cops. El talent s’imposava ales defenses. El primer quart ha acabat 28-24 i al descans Estudiantes dominava 45-44. Però és que pel camí hi ha hagut alguns avantatges tricolors i alguna estirada local (24-16). I la segona part ha estat vibrant de punta a punta. El tercer quart ha acabat amb 65-68 tot i haver arrencat amb 8 de renda local. I el darrer període ha estat una bogeria. Els primers minuts han estat totalment del MoraBanc que en el moment culminant del seu domini ha portat el marcador fins el 73-81. Però un partit així tenia encara molta metralla a dins. Sortint de temps mort, Estudiantes ha encadenat moltes jugades de mèrit davant un MoraBanc que just en aquests minuts ha flaquejat. I s’ha passat del 73-81 al 87-81 amb el Wizink Center desfermat. Tot molt coll amunt pels tricolors però no prou en aquest partit de grans contrastos. De la ma de Vitali s’ha tornat al partit i Shurna ha tingut la sentència. O sigui que han passat tres milions de coses però el bàsquet té la meravellosa virtut de fer-ho descansar tot en un instant que pot ser salvació o guillotina. Els jugadors han repartit molt la feina un cop més. El més valorat ha estat Walker amb 18 gràcies a 17 punts, 4 rebots i 3 assistències. Dylan Ennis també ha fet 17 punts, Miki Vitali 14 i Reggie Upshaw12. En l’estadística també destaquen les 7 assistències d’Andrew Albicy i el gran partit de Rafa Luz que ha valorat 16 jugant només 11 minuts (6 punts, 5 rebots,2 assistències i 3 recuperacions).

El MoraBanc marxa a l’aturada amb una ratxa de 5 victòries en els darrers 7 partits (i les dues derrotes per un punt i tenint tir per guanyar).

Albicy (França), Luz (Brasil), Vitali (Itàlia) i Campara(Bòsnia-Herzegovina) marxen amb les seves seleccions nacionals. Quan tornin, ells i els seus companys afrontaran el Reial Madrid i el playoff Eurocup.