(92-73) Victòria contundent d’un equip que enganxa

(92-73) Victòria contundent d’un equip que enganxa 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Dos de dos. Segona victòria del MoraBanc Andorra aquest migdia a la Bombonera en el millor inici de lliga de les tres temporades jugades d’aquesta nova etapa ACB del club. El 92-73 final amb què els homes de Joan Peñarroya han derrotat a la Penya és prou explicatiu de la diferència que s’ha vist al parquet. Sobretot a la segona part, en què la grapa i a intensitat han desbordat mica en mica un Joventut que encadena tres derrotes en els tres partits disputats fins ara. Més enllà de la victòria, que pesa i col·loca l’equip en la part noble de la classificació, el que més ha agradat el públic és constatar per segon cop en tres dies que la identitat d’aquest equip es basa en la lluita, la intensitat i la grapa. Un equip atrevit i compromès amb jugadors que assumeixen la responsabilitat en totes les posicions.

El primer quart ha estat el de més color visitant. Tot i un bon inici , el MoraBanc ha arrencat sòlid però guiat per la línia de tres punts, com sol ser habitual, el Divina Seguros Joventut de Badalona ha deixat clar que no venia a Andorra a reglar res. El 21-24 exposava que la màgia viscuda dijous contra Herbalife Gran Canària necessitava de treball per materialitzar-se en una victòria. I mica en mica, l’equip andorrà s’hi ha anat posant. Albicy ha pujat un punt l’ambició defensiva( el francès ha estat imperial en la direcció amb 12 assistències) i les coses s’han anat equilibrant però amb la sensació que qui tenia més fusta per cremar eren els tricolors. Jelinek, 20 punts i un altre cop brillant en la presa de decisions, ha estat el guia que ha portat l’equip a tenir avantatge al descans 46-44.

La segona part ha estat tota local. L’equip de Joan Peñarroya ha mostrat més desig i ha ajustat millor la defensa del perímetre. I com si fos una marea, el Joventut ha anat notant que primer l’aigua la tenia als turmells i quan s’ha volgut adonar ja li cobria els genolls, i així fins ofergar-se. Al final del tercer quart l’electrònic marcava un 75-62 que anunciava una missió realment complicada als verdinegres.

I així ha estat, tot i no anotar en els tres primers minuts del darrer període, la tònica la marcava el MoraBanc Andorra. Nacho Martín (18 punts i 5 rebots) i Oliver Stevic (15 punts i 5 rebots), s’han erigit en el seny que necessitava l’equip en aquest tram en què s’havia de lligar la victòria, La superioritat era un fet però el partit s’havia de tancar i s’ha pogut fer. La crònica del matx no té conclusions massa complexes, el MoraBanc Andorra ha estat millor i ha guanyat. I a més, amb un triple de Guille Colom ha propiciat la bogeria a la BMB quan ha arribat el punt 90 i la conseqüent hamburguesa de regal de Mc Donald’s.

Diumenge vinent a les 20h, un test espectacular per aquets nou MoraBanc Andorra amb la visita a la pista del Baskònia.