(93-79) Classificació a la Bolonyesa

(93-79) Classificació a la Bolonyesa 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria carregada de bones notícies avui pel MoraBanc Andorra. Per un costat, l’intrínsecament important, s’ha guanyat per 14 punts, 93-79, un equip farcit de talent i cridat a lluitar per l’Eurocup. A més el triomf fa que l’equip porti 5 partits consecutius guanyant. Per altra part, la victòria representa (tot i que ja era oficial una estoneta abans per la derrota del Maccabi Rishon Lezion) la classificació de l’equip pel Top16 i per la porta gran. L’única nota amarga de la nit és que la bona feina de l’equip l’ha portat a un escenari que potser no estava en els plans dels pronòstics. I és que els tricolors han estat a punt de capgirar l’average contrari del partit d’anada (87-72) amb dos triples a les acaballes de Jelínek però una falta a dos segons del final ha donat els italians la possibilitat d’anar al tir lliure i el somni complet i rodó no s’ha acabat completant. Però deu-ni dó quina nit. Un cop més els tricolors mostrant que quan estan amb aquets nivell de desig i d’intensitat son un equip realment bó. La prova és que avui Moussa no ha jugat i tot i això la força i l’energia han estat als nivells que el senegalés acostuma a defensar com a líder de l’equip. La tecla que deia Paco Vàzquez. Siguin quina sigui, sembla que l’equip l’ha trobat i, com es diu al jazz, se li hauria de dir a jugadors que la segueixin pitjant. Play it again team, no Sam en aquest cas. El MoraBanc és un equip intens, atrevit, que no dubta i que sap jugar dur si les circumstàncies ho requereixen. I com més dur i ferm juga, més encertat està en atac. La sang circula en aquesta direcció per les venes de l’equip. Avui el matx ha estat de ratxes. De nits i dies ben contrastats dins del mateix partit. 14-0 de sortida pel MoraBanc però aviat els italians, de la mà d’aquest extraordinari talent que és Teodosic, s’han posat 25-20. 27-22 al final del primer quart. I 52-44 al descans tot i que els italians ja anaven avisant que quan agafessin el bon moment serien molt perillosos. I ha passat. La recta final del tercer quart ha estat absolutament visitant. De fet els de Djordjevic han arribat a capgirar 66-69. Però el darrer quart del MoraBanc ha estat espectacular. Sensacional. Una actuació coral que ha anat desmuntant mica en mica la mística de la Virtus fins acabar guanyant el partit molt clarament. I fins i tot, davant l’alegria desfermada del públic, l’equip ha acabat amb sensació agredolça pel tema de l’average. Gran detall per explicar la gana de jugadors i tècnics. El millor avui ha estat Frantz Massenat que ha valorat 25 i ha fet 17 punts. Bandja Sy també ha fet 17 punts i ha valorat 21. Clever Hannah ha repartit, compte, 13 assistències. David Jelínek ha fet 16 punts i ha valorat 15. Nacho amb 12 de valoració i Tyson amb 19 també han ajudat de valent.

Dissabte a la nit toca visitar la sempre difícil pista de l’Obradoiro. Des de demà ja tocarà preparar el partit.